Επιστολές

                               ΠΡΟΣ:

-          Περιφερειάρχη κ. ΠΕΡΓΑΝΤΑ

-          Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. ΣΑΝΙΔΑ

Κύριοι,

    Μετά την ενημέρωση που είχαμε από τον  προϊστάμενο Δ/νσης Ανάπτυξης  Π.Ε. Εύβοιας  ότι:

   Η διενέργεια  εξετάσεων και η υποβολή δικαιολογητικών  στη πιο πάνω υπηρεσία σταματάει μέχρι την έκδοση  διευκρινιστικών διατάξεων σχετικά με την  εφαρμογή της ΚΥΑ 454/22/Φ.Γ.9.6.4 και την   αναμενόμενη  μεταφορά των εξετάσεων στην έδρα της Περιφέρειας στη Λαμία.

   Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας  και τα κλαδικά Σωματεία της δύναμής μας διαμαρτύρονται και σας ζητούν τα εξής:

1.- Να θεωρηθεί η Εύβοια Νήσος, όπως και είναι  και με απόφαση  του Περιφερειάρχη  κ. Περγαντά να παραμείνει  στη Χαλκίδα η Εξεταστική Επιτροπή, αφού του δίνεται αυτή η δυνατότητα από το Νόμο 3982/2011 άρθρο 4.

 Συνεκτιμώντας  τις χιλιομετρικές αποστάσεις από Νήσο Σκύρο, Κάρυστο, Κύμη και των οικονομικών δυσκολιών των εργαζομένων, αυτό  είναι  εφικτό και πρέπει να γίνει.

2.- Μέχρι την έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων, για τις συστάσεις Επιτροπών και λοιπών διευκρινήσεων να  συνεχίσουν να γίνονται οι εξετάσεις με τον ίδιο τρόπο διενέργειάς τους στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, συνεκτιμώντας ότι οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες Μηχανικών και Θερμαστών (ΟΜΘΕ) και άλλες έχουν προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για ακύρωση του υπ΄αριθμ 115/2012 Π.Δ., ΦΕΚ Α/200/17-10-2012 περί  καθορισμού ειδικοτήτων και βαθμίδων για τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

 Θεωρείται βέβαιο  ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα υπάρχει κενό, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι  να μη μπορούν να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να αποκλείονται αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή από την αγορά εργασίας.

   Για τους πάρα πάνω λόγους υποβάλλουμε το σχετικό υπόμνημα και περιμένουμε άμεσα επίλυση του προβλήματος, το οποίο θεωρούμε ότι άπτεται των αρμοδιοτήτων σας.

   Αναμένουμε σύντομα παρέμβασή  - απάντησή σας.

                Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                     Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση