Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2 0 1 3

ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΥΒΟΙΑΣ

 

1η ΜΑΗ 2013

 

 

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

2 0 1 3

 

         Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 127 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στη Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.

 

      ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των  αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.

   Ο φετινός γιορτασμός της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, βρίσκει την Εργατική Τάξη σε θέση άμυνας, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, που έχουν εξαπολύσει εναντίον της, οι εκφραστές του διεθνούς κεφαλαίου, του τραπεζικού συστήματος, των αγορών και των ντόπιων τοποτηρητών τους.

   Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.

   Σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται σε πλήρη αμφισβήτηση και κατάργηση από τις πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις των αγορών που επιβάλλουν στους λαούς τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης.

   Για τους εργαζόμενους της Εύβοιας η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, αποτελεί σταθμό και αφετηρία αγώνα ενάντια στις πολιτικές που επιβάλλουν Κυβέρνηση και τρόικα, οδηγώντας την κοινωνία στη φτώχια, τον μαρασμό και το περιθώριο.

  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχτούμε το κόστος των χρεών και των ελλειμμάτων, που δημιούργησαν οι κυβερνητικές πολιτικές και οι διεθνείς κερδοσκόποι, διαμορφώνοντας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και λεηλάτησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων και ισοπέδωσης των λαϊκών κατακτήσεων και κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.

   ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην χρεοκοπία των εθνικών οικονομιών και στην ποδηγέτηση  των λαών και των κινημάτων, που αμφισβητούν την κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

   Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  την ισοπέδωση της εργατικής νομοθεσίας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

·         Στους εργαζόμενους των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  που αγωνίζονται για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου μη αποδεχόμενοι την ιδιότυπη ομηρία στην οποία τους έχει θέσει η εργοδοσία, προκειμένου να επιβάλλει τους επιχειρηματικούς της σχεδιασμούς.

·         Στους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ,  της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, της ΒΕΤ και της ΒΙΟΜΕΚ.

 • Στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, των Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ.
 • Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μη ξεπουληθεί ο ορυκτός μας πλούτος.
 • Στους χιλιάδες ανέργους συναδέλφους μας, που ζουν χωρίς κανένα εισόδημα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις κοινωνικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε

 • Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, υποθάλπουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ φαινόμενα και καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
 • Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
 • Να επιβάλλουμε την διατήρηση και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια.
 • Να επανακτήσουμε και να κατοχυρώσουμε το θεσμικό και εργασιακά πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν με τα μνημόνιά τους.
 • Να ανατρέψουμε  το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων και την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
 • Να δημιουργήσουμε δείκτη προστασίας και αλληλεγγύης για όλου τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους μετανάστες.

 

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

   Να σταματήσει η άνευ όρων παράδοση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη τρόικα και το κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εφαρμοστούν πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη και σε έξοδο από την ύφεση και την κρίση.

 

Ζ Η Τ Α Μ Ε

  - Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Νομού μας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.

  -  Την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την παραγωγή.

  -  Την μεταφορά του Λιμανιού Χαλκίδας εκτός πολεοδομικού ιστού.

  - Την συνέχιση και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου.

  - Την αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στο Νομό.

 

Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε

  Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών  και των αντεργατικών νόμων.

  Για να μη περάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία.

  Για μια πολιτική που θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς.

  Για τιμωρία των ενόχων και την επιστροφή του κλεμμένου πλούτου, που δημιούργησε η εργασία μας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 • Για την ανατροπή των μνημονιaκών πολιτικών.
 • Για να επανακτήσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
 • Για να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

      

              

Ε  Ξ  Ο  Υ  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Υ  Μ  Ε

Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

       Στέφανος     ΜΠΑΣΙΝΑΣ               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση