ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

                   24/3/2014

                   ΠΡΟΣ: Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων  της  Δύναμής μας

 

Συνα      Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, απέναντι στις πολιτικές τους, που διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα στους «κατακτητές», οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, φτώχια, ανέχεια και αυτοκτονίες.

   Η  ΕΥΒΟΙΑ ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

   Υπάρχει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ομηρία ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.

   Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι  και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

   Η ομηρία συνεχίζεται στην ΣΕΛΜΑΝ  (17 μήνες), ΝΕΟΣΕΤ (20 μήνες), ΙΝΤΕΡΚΕΜ (22 μήνες),  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ πρ.Τσαούσογλου (30 μήνες), ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (16 μήνες), ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ, ξεπουλήθηκαν, έγινε πλιάτσικο και χρησιμοποιήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις που είναι σε διερεύνηση.

   Στα Ξενοδοχεία μετράμε τουλάχιστον 3 κλεισίματα και συνεχίζονται σε ορισμένα τριτοκοσμικές συνθήκες.

   Την ίδια ώρα η ανεργία στο Νομό ξεπέρασε το 40%, στους νέους το 75%, το 60% είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και το 60% των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων έκλεισαν και αναμένεται άλλο 20%.

   Στο εργοστάσιο της ELBISKO (ΑΛΛΑΤΙΝΗ), βρίσκονται όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας για υπογραδή Σ.Σ.Ε. και με αφορμή ότι στο εργοστάσιο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 26 Μάρτη, κλείνουν ένα χρόνο από το σταμάτημά του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και έπειτα από απόφαση που πάρθηκε  από Σύσκεψη Σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 10.00΄π.μ. έως 2.00΄ μ.μ.

   Το Σωματείο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ναυλώνει λεωφορεία για να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της LAFARGE στην Παιανία.

   Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον Βούρκο 26/3/2014 μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα  9.30΄το πρωί. Θα μείνουν και λεωφορεία πίσω, με την έναρξη της στάσης εργασίας   για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση