Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


 

ΘΕΜΑ: « Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στη Χαλκίδα».


   Την Παρασκευή 6/10/2017 μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομίας  και Ανάπτυξης επισκέφτηκε  και εργασιακούς  χώρους. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε κατά σειρά τα εργοστάσια της ΣΕΛΜΑΝ  ELBISCO (Αλλατίνη) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ (πρ. Τσαούσογλου).


  Παρών στη συνάντηση από εργατικής πλευράς ήταν τα Σωματεία των εργαζομένων και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Ευβοίας.

  Στο εργοστάσιο της  ΣΕΛΜΑΝ στην  συνάντηση που ακολούθησε στην πύλη του εργοστασίου με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, περιεγράφηκε  το ιστορικό του ομίλου,  που ένας  απατεώνας <<επενδυτής>> οδήγησε την άλλοτε κραταιά ξυλοβιομηχανία στη πτώχευση και κλείσιμο και τις λάθος πολιτικές που τον βοήθησαν σε αυτό. Τονίστηκε ότι  απαρέγκλιτη προϋπόθεση κάθε ενδιαφερομένου επενδυτή από πλευράς των εργαζομένων,  είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους, των αποζημιώσεων τους και η προτίμηση των  εναπομεινάντων εργαζομένων στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.  

 Η ίδια απαρέγκλιτη προϋπόθεση τέθηκε και στο εργοστάσιο όπου εκεί έλαβε μέρος στην πτώχευση άλλος μεγάλος <<επενδυτής και ευεργέτης>>, στα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ του Ομίλου της Μηχανικής.


 Ο Υπουργός δεσμεύτηκε και στις δυο περιπτώσεις ότι θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι  σε  περίπτωση μεταβίβασης σε καινούργιους επενδυτές.


 Στο εργοστάσιο της ELBISCO συζητήθηκε η επένδυση που έχει γίνει στο εργοστάσιο  της Χαλκίδας, η κατεύθυνση στις εξαγωγές και οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και την εταιρική κοινωνική ευθύνη στις τοπικές κοινωνίες,

 Από πλευράς του Εργατικού Κέντρου έγινε ενημέρωση για όλα τα μεγάλα εργασιακά  θέματα που απασχολούν τον Νομό, με μεγαλύτερο αυτό της ανεργίας που δημιουργήθηκε από τις λάθος συνεχιζόμενες  πολιτικές.

 

   Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την τραγική κατάσταση του Τουρισμού και Εστίασης στην Εύβοια με το κλείσιμο μεγάλων Τουριστικών Μονάδων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες Ξενοδοχοϋπάλληλοι να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές, στο κλείσιμο του εργοστασίου  στη NEOSET, το εντεινόμενο πρόβλημα στην ΛΑΡΚΟ . Ακόμα  του δόθηκε φάκελος  με το ιστορικό του παράνομου κερδοσκοπικού παιχνιδιού της  Lafarge - Όμιλος ΑΓΕΤ Ηρακλής εναντίον των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας, της τοπικής κοινωνίας και της ίδιας της Εθνικής μας Οικονομίας.


 Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκομένους τις ανάλογες πρωτοβουλίες άμεσα, για να μην χαρακτηριστεί και αυτή η επίσκεψη μια ανούσια πολιτική ρεβεράντζα


 Η προστασία των εργαζομένων, με την επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους, πέρα από κομματικούς ψηφοθηρικούς σκοπούς,  το  δικαίωμα στην εργασία όλων και η προστασία των εργαζομένων-ανέργων  της ηθικής και αξιοπρέπειας τους, πρέπει να είναι ΜΕΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση