Επιστολές

Επιστολές

                                            


ΠΡΟΣ:                                                                           ΧΑΛΚΙΔΑ  28/8/2017

ΟΛΝΕ

ΔΗΜΟΙ  Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

 

 

Θ Ε Μ Α : «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΩΝ – ΟΛΝΕ».

 

 

  Κύριοι

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. μας, θα επιθυμούσαμε σε ότι Σύμβαση υπογράφετε, για παραχωρήσεις χώρων στους οποίους απασχολείται προσωπικό, μέσα στις Συμβάσεις παραχώρησης να βρίσκεται, ως συμβατική υποχρέωση, ο όρος της απαρέγκλιτης τήρησης όλης της ισχύουσας Εργατικής Νομοθεσίας.

  Η μη τήρηση της νομιμότητας να έχει και τις ανάλογες κυρώσεις, οι οποίες να φτάνουν έως και την άρση της παραχώρησης  για σπουδαίους λόγους.

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                Δημήτρης ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ


 

Επιστολές

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Χαλκίδα 1/10/14

Κύριοι,

Στο Ν. Ευβοίας οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και να μην απολαμβάνουν καμίας προστασίας εκ του δημοσίου και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

            Πιο συγκεκριμένα, 33 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου OLYMPIC STAR ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει εκδοθεί η με αριθμό 564/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδος που τους επιδικάζει δεδουλευμένους μισθούς και μισθούς υπερημερίας παρά ταύτα δεν έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τον εργοδότη τους.

Επιστολές

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   739                                                                                                  ΧΑΛΚΙΔΑ: 11/7/2014

 

                                ΠΡΟΣ: Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εύβοιας

   Με αφορμή την λειτουργία των  επτά (7) θεσμοθετημένων Κυριακών στα εμπορικά καταστήματα και τη λειτουργία στις 12/7/2014, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

   Υπάρχουν καταγγελίες ότι, παρόλο που εργάζεται προσωπικό αυτές τις Κυριακές (το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας έχει εκφράσει την κάθετη διαφωνία του), πολλά εμποροκαταστήματα δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους με την νόμιμη προσαύξηση του 75% και δεν τους χορηγούν και το  νόμιμο ΡΕΠΟ τους.

   Θα επιθυμούσαμε δειγματοληπτικό  έλεγχο, μέσω και των καταστάσεων Επιθεώρησης Εργασίας, που είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στην υπηρεσία σας, για αποκατάσταση της νομιμότητας.

  Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ελέγχων σας.


Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                             Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

ΠΡΟΣ:  Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου

               Ευβοίας

                           κ. Στέφανο Μπασινά

Αγαπητέ Πρόεδρε,

           Θα   ήθελα   να    σε   ενημερώσω  ότι  ο  Υπουργός   Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Χατζηδάκης   Κων/νος  δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου για συνάντηση  με τα Σωματεία των Εργαζομένων.

       Κύριε Πρόεδρε, 

         Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30/9/2013 θα συζητηθούν τα προβλήματα των εργαζομένων στις εταιρείες LAFARGE  (Τσιμέντα Χαλκίδας ), ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ,  ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, & ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ, όπου βεβαίως εσείς και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καλείστε να παρευρεθείτε και να ενημερώσετε το Σώμα.

 Αγαπητέ Πρόεδρε,

            Στηρίζω απολύτως τα αιτήματά σας όπως είναι γνωστό από τις συσκέψεις μας στην Χαλκίδα . Θα ήθελα όμως να σας ζητήσω την άμεση λειτουργία της Π.Ε. Ευβοίας, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις πολλαπλές ανάγκες των χρηστών – πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας. 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

Επιστολές

ΠΡΟΣ:

 Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου

 Κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΜΙΛΤ.

Κύριε Υπουργέ,

Λάβαμε γνώση της  υπ’ αριθμ. 8322.107/01/2013 απόφασης, περί ανάκλησης

 της  υπ’ αριθμ. 0322.32/02/11/10-6- 11 απόφασης,  «παροχή  σύμφωνης γνώμης για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης  χώρου εντός ζώνης, Λιμένα Αλιβερίου, στη θέση Κάραβος για τη λειτουργία της ΔΕΗ».

   Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

   Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στον ΚΑΡΑΒΟ, είχαμε καταγγείλει τις διάφορες ύποπτες μεθοδεύσεις που πήγαν στα ύψη την τιμή κατασκευής του εργοστασίου, τουλάχιστον  στο διπλάσιο του αρχικού Προϋπολογισμού.

 Άλλωστε  όπως τυχόν γνωρίζετε του θέματος έχει επαλειφθεί   η Δικαιοσύνη.

   Δυστυχώς βλέπουμε ότι οι μεθοδεύσεις εναντίον του  καινούργιου εργοστασίου  φυσικού αερίου της ΔΕΗ, που  εγκαινιάστηκε προ μηνός, συνεχίζονται κάτω από τουλάχιστον ύποπτες ενέργειες.

   Το  Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι  δεν θα  επιτρέψει  το κλείσιμο  ενός καινούργιου  εργοστασίου,  όπου ο Ελληνικός Λαός  το έχει πληρώσει εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

 ΄Αλλωστε οι  αναπτυξιακές προοπτικές του Αλιβερίου και  με εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες για ρευματοδότηση  των νησιών μας.

   Σίγουρα πρέπει  να βρεθούν  και να τιμωρηθούν  οι υπεύθυνοι  των παρανομιών  αλλά να μην  τιμωρήσουμε μια ολόκληρη κοινωνία, στερώντας τους έναν οικονομικό  πνεύμονα έντονα   αναπτυξιακό.

   Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί καμιά θέση εργασίας  για την εξυπηρέτηση  ύποπτων συμφερόντων.

   Με την ίδια λογική  και το Υπουργείο σας , θα πρέπει να δει  τις  αναπτυξιακές  προοπτικές  της  ΔΕΗ του Αλιβερίου και να μην επιτρέψει το κλείσιμο της ολοκαίνουργιας μονάδας.

   Το θέμα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε ένα Νομό της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης.

   Με μυστήριο τρόπο φρενάρουν  όλα τα αναπτυξιακά  έργα, όσον αφορά τα Λιμάνια, όπως η μεταφορά του Λιμένος Χαλκίδας, το θέμα του Λιμανιού της ΣΕΛΜΑΝ, το Λιμάνι της ΙΝΤΕΡΚΕΜ  και έχουμε αφήσει ορφανά Λιμάνια στο Νομό, όπως ΑΓΕΤ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΣΟΓΙΑ κ.λ.π., όπου θα μπορούσε να είχε έσοδα το Ελληνικό Δημόσιο.

 

  Εάν θέλουμε να προχωρήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και να βοηθήσουμε την Εθνική μας Οικονομία,  πρέπει να προχωράμε με γοργά βήματα και αφήνοντας πίσω αγκυλώσεις χρόνων και διάφορους «ευαίσθητους», που το ενδιαφέρον τους είναι τουλάχιστον  ύποπτο.

 

                                     Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                 Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-       ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

-       ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

-       Ο.Λ.ΝΕ. Α.Ε.

-       ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΛΑΜΙΑΣ

-       ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/ΓΕΝ./ Α2/ Ιv B

-        Y/X ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

-       ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – ΥΠΟΨΗ κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

-       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΛΙΜΕΝΩΝ  &  ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ

-       Δ/ΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ κ. ΣΠΑΝΟ

-       Μ.Μ.Ε.

 

 


  

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση