Επιστολές

Επιστολές

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

 

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ.

 

   Η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων πλήττουν  βάναυσα το σύνολο των δυνάμεων  της παραγωγής και της εργασίας.

   Η  συντριπτική πλειοψηφία   του λαού μας  βρίσκεται στα όρια της φτώχιας  και του κοινωνικού περιθωρίου.

   Το κράτος πρόνοιας, αντί να εξυγιανθεί κατεδαφίζεται και η παραγωγική αλυσίδα αντί να στηριχθεί  αποσαθρώννεται.

   Οι  θεσμικές λαϊκές εκφράσεις (ΟΤΑ α & β βαθμού κ.α.) αδυνατούν  πλέον  να ανταποκριθούν  στις στοιχειώδεις   υποχρεώσεις τους.

  Στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ισοπεδώνονται κατακτήσεις  και δικαιώματα , εισοδήματα, συντάξεις εργασιακές σχέσεις  και το  ίδιο το κράτος πρόνοιας.

  Η εφαρμογή αυτής της οριζόντιας πολιτικής , έχει πολλαπλές  επιπτώσεις  σε όλες τις  κοινωνικές ομάδες  που στηρίζουν  την  παραγωγική και  οικονομική  αλυσίδα , αφήνοντας  ανέπαφους  ή ακόμα  και ενισχύοντας  αυτούς  που  ευθύνονται για την κρίση.

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ – ΓΙΑΤΡΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -  ΕΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,  Δ Ι Α Λ Υ Ο Ν Τ Α Ι.

   Μπροστά στην ολομέτωπη  αυτή επίθεση, είναι αναγκαία  η συμπόρευση  και    ενιαία  αντίδραση, από όλες  τις κοινωνικές  δυνάμεις  που πλήττονται  βίαια από την πολιτική την μνημονιακών  πολιτικών.

   Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στα πλαίσια  της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχουν  προκηρύξει  για τις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη , η Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ σας προσκαλεί στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί στην Υψηλή Γέφυρα  της Χαλκίδας.

   Στην συγκέντρωση  θα διατρανώσουμε  την αντίθεση μας στις μνημονιακές πολιτικές  και τους εφαρμοστικούς   νόμους  και θα απαιτήσουμε  μια άλλη πολιτική,  που θα  οδηγεί  σε έξοδο από την κρίση  και θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και ισότητα όλες τις κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αφήνει  στο απυρόβλητο  αυτούς  που οδήγησαν  την  χώρα  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

   Η συμμετοχή  και η παρουσία όλων  μας στην  συγκέντρωση  θα στείλει  ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση    και την Τρόικα , ότι τα όρια  αντοχής  και ανοχής  έχουν εξαντληθεί  και  αυτός  ο λαός  δεν  μπορεί  να αντέξει και να ανεχθεί  πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την ύφεση  και τον μαρασμό  και πλήττουν  καίρια  την αξιοπρέπεια  και την τιμή του.

 

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ  ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                     Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

ΠΡΟΣ:

                                                  Τους Βουλευτές Εύβοιας

 

 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με ομόφωνη απόφασή του  καλεί τους Βουλευτές του Νομού  μας, να συνταχθούν  στην κατεύθυνση  της προστασίας των δικαιωμάτων  και της αξιοπρέπειας  των εργαζομένων  και του συνόλου  των πολιτών της χώρας μας.

   ΄Εχοντας βιώσει έντονα  την ολομέτωπη ισοπεδωτική επίθεση ενάντια  στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα,  τις συντάξεις , στο κράτος πρόνοιας  και κυρίως  στο δικαίωμά μας στη δουλειά , επίθεση που μας οδηγεί  στο κοινωνικό περιθώριο, στη φτώχια  και το μαρασμό, ζητάμε  από  τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να σταματήσουν τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγεί η άδικη   εφαρμογή των μνημονίων  και των εφαρμοστικών νόμων που επιβάλλει η Κυβέρνηση  με την καθοδήγηση της Τρόικας  και του Διεθνούς Κεφαλαίου .

   Μπροστά στις συνεχώς επιδεινούμενες , για τα λαϊκά στρώματα    και τον κόσμο της εργασίας , μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν  στην ύφεση και την ένταση της ανεργίας, σας καλούμε  να υπερψηφίσετε κάθε πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών νόμων – καταγγελία  των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως  προαπαιτούμενο  την εφαρμογή των μνημονίων» και πλήττουν καίρια  τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

  Η στάση και η συμπεριφορά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων  της Εύβοιας , θα αξιολογηθούν ανάλογα από τους εργαζόμενους του Νομού μας.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                  Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές


        ΠΡΟΣ:

-          Διεύθυνση Εμπορίου Ν. Εύβοιας

-          Διεύθυνση Υγειονομικού Ν. Εύβοιας

 

 

 

  Υπάρχουν καταγγελίες ότι στα Σ/Μ LIDL  και  συγκεκριμένα στο κατάστημα στη Ν.Λάμψακο, βρέθηκαν προϊόντα σφραγισμένα, που μέσα υπήρχαν σκουλήκια.

   Σας προσκομίζουμε τα δείγματα (παστέλι με  αμύγδαλο και μια σοκολάτα με φουντούκι).

   Παρακαλούμε όπως προβείτε στους απαραίτητους ελέγχους για αποφυγή παρόμοιων  περιστατικών  και για προστασία  των καταναλωτών και της δημόσιας  υγείας.

Για το Παράρτημα Ν.Εύβοιας

 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΝ. ΒΟΥΚΟΥΤΗΣ                                             ΜΑΡΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


Επιστολές

                  ΠΡΟΣ:

                            Τα Δ.Σ. των Σωματείων της

                             δύναμής μας.

 

 

 

Συναδέλφισσες  & Συνάδελφοι,

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου  α π ο φ ά σ ι σ ε   ομόφωνα την συμμετοχή του στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτεμβρίου 2012 και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στις 11π.μ. στην Υψηλή Γέφυρα (άγαλμα Παπανικολάου).

   Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε  όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα  σε Διοικητικά Συμβούλια, να  ενημερώσουν  τα μέλη τους για καθολική  συμμετοχή στην απεργία  και να απορρίψουμε  και στην πράξη την νέα Κυβερνητική παρέμβαση  για νομοθετική  ρύθμιση μείωσης  των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων  στον ιδιωτικό τομέα , την κατάργηση  των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων  και τις προθέσεις  κατ΄ εντολή  των δανειστών  μας , για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση  των ορίων  ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση  στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΩΣ ΕΥΚΟΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ .

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                      Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

Προς
                                        Όλα τα Δ.Σ, των Σωματείων
                                        Δύναμής μας


Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

  Ενόψει του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 8/9/2012, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προτίθεται να ναυλώσει Λεωφορείο για την συμμετοχή του.

  Παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν (αριθμητικά)   ωσότου  να φροντίσουμε την πληρότητα του Λεωφορείου.

  Για δηλώσεις  συμμετοχής να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου μέχρι και την Πέμπτη 2μ.μ.

  Για ώρες αναχώρησης και επιστροφής θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                   Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση