Επιστολές

Επιστολές

ΠΡΟΣ: Διοικητή  ΙΚΑ κ. Ροβέρτο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

 Θ Ε  Μ Α : Προβλήματα ΙΚΑ στην Εύβοια.

   Σας έχουμε ενημερώσει πολλές φορές στο παρελθόν, για τα τεράστια προβλήματα  που αντιμετωπίζει  ο Νομός μας, όσο αφορά το ΙΚΑ.

  Δεν είναι τυχαίο ότι στην απονομή συντάξεων είμαστε σχεδόν  πρωταθλητές Ελλάδος στην καθυστέρησή τους.

  Ακόμα η μαύρη  και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει και οι έλεγχοι που γίνονται στο μέτρο του δυνατού είναι πάρα πολύ λίγοι.

   Δυστυχώς η κατάσταση αντί να διορθωθεί γίνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, με αποτέλεσμα η διάλυση  του να είναι προ των θυρών.

  Κύρια ευθύνη που δημιουργεί αυτή την κατάσταση είναι η ΤΡΟΜΕΡΗ  έλλειψη του προσωπικού και η συνεχιζόμενη μεταφορά όλων και περισσότερων ενσωματώσεων Ταμείων στο ΙΚΑ  και ο πολλαπλασιαζόμενος φόρτος εργασίας στο εναπομείναντα προσωπικό .

   Σε όλα αυτά έρχεται να επιδεινώσει  την κατάσταση  η διαφαινόμενη κατάργηση  και συγχώνευση  υποκαταστημάτων,  εν  όψει της καινούργιας οργανωτικής δομής του ΙΚΑ Ν. Εύβοιας.

   Λόγω της ιδιαιτερότητας του Νομού , ως έκταση, αλλά και ως γεωφυσικών εμποδίων, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρότατα  υπόψη σας οι αιτιάσεις  των τοπικών κοινωνιών, που εκφράζονται μέσω  των Σωματείων τους, Συλλόγων τους και φορέων τους (βλέπε επιστολή Αλιβέρι 24/10/2012).

  Εάν δεν θέλουμε να  καταρρεύσουν  τα πάντα στον Οργανισμό, που διοικείτε και είσαστε υπεύθυνος, πρέπει επιτέλους να λαμβάνουμε υπόψη μας τους πολίτες, την κοινωνία, που αξιώνουν την σωστή λειτουργία του Οργανισμού.                Να υπάρξει πάταξη της εισφοροδιαφυγής και  της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, μέσω της στελέχωσης των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

     Η κατάργηση και η ενσωμάτωση Υποκαταστημάτων, τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα θα φέρουν.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                   Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

     ΠΡΟΣ:   Όλα τα  Δ.Σ. των Σωματείων  δύναμής μας


          Συναδέλφισσες &  Συνάδελφοι,

    Σας καλούμε σε ΣΥΣΚΕΨΗ Σωματείων την ΠΕΜΠΤΗ 1η Νοέμβρη και  ώρα 19.00΄στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με Θέμα:

« Εργασιακά - προβλήματα  Νομού – Συντονισμός δράσης».

   Επειδή τα προβλήματα και οι εξελίξεις είναι σοβαρότατες, η παρουσία ΟΛΩΝ  είναι

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.                                        

Για το Εργατικό Κέντρο

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                       Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


Επιστολές

 ΠΡΟΣ:         Υπουργείο Εργασίας


 ΄Επειτα  από την συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με τους Βουλευτές του Νομού μας, κ. Συμεών Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), Αποστόλου Ευάγγελο και  εκπροσώπους των Βουλευτών , Σίμου Κεδίκογλου (Ν.Δ.) και Αναγνωστάκη Δημήτρη, ως επίσης και την σύμφωνη γνώμη του κ. Μαρκόπουλου (τηλεφωνικά)  και  εκπροσώπων του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας, αποφασίσαμε ομόφωνα  να ζητηθεί μια άμεση συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας  με θέμα  το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΚΕΜ μέλος του ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ .

   Επειδή οι εξελίξεις είναι ραγδαίες  θα  επιθυμούσαμε να ορισθεί η συνάντηση το συντομότερο δυνατόν .

   Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  (Επισυνάπτουμε έγγραφο του Σωματείου εργαζομένων στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ).

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                     Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

Α Ν Ο Ι Κ Τ Η    Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

 

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗΝ  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΓΕΦΥΡΑ.

 

   Η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων πλήττουν  βάναυσα το σύνολο των δυνάμεων  της παραγωγής και της εργασίας.

   Η  συντριπτική πλειοψηφία   του λαού μας  βρίσκεται στα όρια της φτώχιας  και του κοινωνικού περιθωρίου.

   Το κράτος πρόνοιας, αντί να εξυγιανθεί κατεδαφίζεται και η παραγωγική αλυσίδα αντί να στηριχθεί  αποσαθρώννεται.

   Οι  θεσμικές λαϊκές εκφράσεις (ΟΤΑ α & β βαθμού κ.α.) αδυνατούν  πλέον  να ανταποκριθούν  στις στοιχειώδεις   υποχρεώσεις τους.

  Στο όνομα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ισοπεδώνονται κατακτήσεις  και δικαιώματα , εισοδήματα, συντάξεις εργασιακές σχέσεις  και το  ίδιο το κράτος πρόνοιας.

  Η εφαρμογή αυτής της οριζόντιας πολιτικής , έχει πολλαπλές  επιπτώσεις  σε όλες τις  κοινωνικές ομάδες  που στηρίζουν  την  παραγωγική και  οικονομική  αλυσίδα , αφήνοντας  ανέπαφους  ή ακόμα  και ενισχύοντας  αυτούς  που  ευθύνονται για την κρίση.

  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΙΚΑ – ΦΑΡΜΑΚΑ – ΓΙΑΤΡΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -  ΕΦΟΡΙΕΣ – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,  Δ Ι Α Λ Υ Ο Ν Τ Α Ι.

   Μπροστά στην ολομέτωπη  αυτή επίθεση, είναι αναγκαία  η συμπόρευση  και    ενιαία  αντίδραση, από όλες  τις κοινωνικές  δυνάμεις  που πλήττονται  βίαια από την πολιτική την μνημονιακών  πολιτικών.

   Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στα πλαίσια  της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που έχουν  προκηρύξει  για τις 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη , η Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ σας προσκαλεί στις 11 το πρωί σε συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί στην Υψηλή Γέφυρα  της Χαλκίδας.

   Στην συγκέντρωση  θα διατρανώσουμε  την αντίθεση μας στις μνημονιακές πολιτικές  και τους εφαρμοστικούς   νόμους  και θα απαιτήσουμε  μια άλλη πολιτική,  που θα  οδηγεί  σε έξοδο από την κρίση  και θα αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και ισότητα όλες τις κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αφήνει  στο απυρόβλητο  αυτούς  που οδήγησαν  την  χώρα  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

   Η συμμετοχή  και η παρουσία όλων  μας στην  συγκέντρωση  θα στείλει  ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση    και την Τρόικα , ότι τα όρια  αντοχής  και ανοχής  έχουν εξαντληθεί  και  αυτός  ο λαός  δεν  μπορεί  να αντέξει και να ανεχθεί  πολιτικές που οδηγούν στη φτώχεια, την ύφεση  και τον μαρασμό  και πλήττουν  καίρια  την αξιοπρέπεια  και την τιμή του.

 

ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ  ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                     Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Επιστολές

ΠΡΟΣ:

                                                  Τους Βουλευτές Εύβοιας

 

 

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με ομόφωνη απόφασή του  καλεί τους Βουλευτές του Νομού  μας, να συνταχθούν  στην κατεύθυνση  της προστασίας των δικαιωμάτων  και της αξιοπρέπειας  των εργαζομένων  και του συνόλου  των πολιτών της χώρας μας.

   ΄Εχοντας βιώσει έντονα  την ολομέτωπη ισοπεδωτική επίθεση ενάντια  στα εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα,  τις συντάξεις , στο κράτος πρόνοιας  και κυρίως  στο δικαίωμά μας στη δουλειά , επίθεση που μας οδηγεί  στο κοινωνικό περιθώριο, στη φτώχια  και το μαρασμό, ζητάμε  από  τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να σταματήσουν τον κατήφορο στον οποίο μας οδηγεί η άδικη   εφαρμογή των μνημονίων  και των εφαρμοστικών νόμων που επιβάλλει η Κυβέρνηση  με την καθοδήγηση της Τρόικας  και του Διεθνούς Κεφαλαίου .

   Μπροστά στις συνεχώς επιδεινούμενες , για τα λαϊκά στρώματα    και τον κόσμο της εργασίας , μνημονιακές πολιτικές, που οδηγούν  στην ύφεση και την ένταση της ανεργίας, σας καλούμε  να υπερψηφίσετε κάθε πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών νόμων – καταγγελία  των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως  προαπαιτούμενο  την εφαρμογή των μνημονίων» και πλήττουν καίρια  τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

  Η στάση και η συμπεριφορά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων  της Εύβοιας , θα αξιολογηθούν ανάλογα από τους εργαζόμενους του Νομού μας.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                  Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση