Δελτία Τύπου

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο κύκλος της αποβιομηχάνισης και της απώλειας θέσεων εργασίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στον Νομό μας.

Με πρόσχημα την προβληματικότητα της επιχείρησης, ο όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, σταμάτησε την λειτουργία της Σωληνουργείας ΒΕΤ Α.Ε. οδηγώντας στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους.

Με μοναδικό γνώμονα τα υπερκέρδη, σε παραγωγικές επιχειρήσεις του τόπου μας, μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις τους σε αποθηκευτικούς χώρους.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η Διοίκηση της Εταιρίας ΕΒΙΟΠ ΤΕΜΠΟ,  εκμεταλλευόμενη  την περιρρέουσα  ατμόσφαιρα  της κρίσης, προχώρησε σε απαράδεκτες προτάσεις για υπογραφή  καινούργιας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. (μείωση μισθών κ.λ.π. 35% περίπου).

Σημειωτέων ότι  η ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ , όπου μεγαλομέτοχος  είναι η SIEMENS,  είναι από πλευράς τζίρου  και κερδών σε εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά.

Σε αυτό κύρια συμβολή είχαν οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποί τους , όπου  έφτασαν  τον κύκλο εργασιών στα ύψη.

Έπειτα  από Γ.Σ. όπου συντριπτικά απέρριψαν τις απαράδεκτες προτάσεις της Εταιρίας οι εργαζόμενοι, το  Σωματείο προχώρησε σε3ωρες  επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Οι έλεγχοι  του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με όλους τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς του κράτους συνεχίζονται με εντεινόμενους ρυθμούς.

Το ΙΚΑ Χαλκίδας σε έλεγχο που έκανε στην  ΓΛΥΚΑΣ ΣΚΡΑΠ Α.Ε., εντόπισε πλήθος ανασφάλιστων εργαζομένων.

Ακόμη σε έλεγχο της Κοινωνικής και Τεχνικής Επιθεώρησης σε Εταιρία ασφαλτικών, ζητήθηκαν  όλα τα απαραίτητα έγγραφα εντός (5) ημερών να προσκομισθούν στην υπηρεσία.

Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τον επαίσχυντο   Νόμο της μετενέργειας και της ερμηνείας  του κατά το δοκούν,  ενημερώνουν ότι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος τους  για εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4046/2012 που αφορούν  τις μειώσεις μισθών.

Με πρωτοστάτη την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ LAFARGE) όπου κοινοποίησε στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Χαλκίδας και στο Σωματείο τους την επιφύλαξη του δικαιώματος της για εφαρμογή του αντισυνταγματικού Νόμου κατά εμάς 4046/2012.

Ακολούθησαν οι εργοδότες της ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ  Α.Ε. (ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ SIEMENS) .

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση