Ανακοίνωση

ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: ergkev@otenet.gr

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  679                                                                                                       ΧΑΛΚΙΔΑ: 3/4/2014

                                   ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Έπειτα  και από την δίωξη που ασκήθηκε κατά του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, επικαιροποιείται  και το θέμα με την αίτηση ένταξης στο άρθρο 99 της ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, με συμμετοχή του ΙΚΑ, παρά τις αρχικές αρνητικές εισηγήσεις του ίδιου του Διοικητή που ο ίδιος  στη συνέχεια ακύρωσε.

   Υπενθυμίζουμε ότι σε απάντηση παλαιότερης επερώτησης  για το ίδιο θέμα του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ο Υπουργός Εργασίας εγγράφως δήλωσε ότι δεν εντάχθηκε το ΙΚΑ σε ρύθμιση βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού  κώδικα η ΕΥΒΟΙΑ ΜΑΡΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ.

  Αναμένεται απάντηση σε καινούργια ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, που αφορά την εν λόγω εταιρία και τις ύποπτες μεθοδεύσεις που έχει προβεί.

   Αναμένουμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος.

                                    Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Απεργία 9 Απρίλη

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

                         ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  680                                                                 ΧΑΛΚΙΔΑ: 5/4/2014

                                                    ΠΡΟΣ: Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων

                                                              Της δύναμής μας.

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   Υλοποιώντας την απόφαση της Σύσκεψης των Σωματείων που πραγματοποιήθηκε στις  20/3/2014,  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 9 Απριλίου 2014 μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των Σωματείων μας στις 10π.μ. στο ΠΑΡΚΙΝ στην ΑΒΑΝΤΩΝ ( έναντι Ταχυδρομείου, κιόσκι Σωματείων).

   Η Κυβέρνηση σε ρόλο καταστροφέα συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της, ψηφίζοντας πολυνομοσχέδια που δίνουν την χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, εντείνοντας την ύφεση και τα αδιέξοδα.

   Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν αποκλειστικά το βάρος για την αντιμετώπισή τους , απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν,  πληρώνουν φόρους και δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία  επαίρεται  η Κυβέρνηση. Αντίθετα όσοι λεηλάτησαν  το δημόσιο πλούτο όσοι συνεχίζουν να φοροκλέπτουν  και να εισφοροδιαφεύγουν παραμένουν στο απυρόβλητο.

   Οι προκλήσεις και τα  προβλήματα είναι τεράστια.

   Για αυτό η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα, ώστε να ισχυροποιηθεί  η δύναμή μας, στην διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας. 


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΗΣ ΑΒΑΝΤΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΚΙΟΣΚΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ)

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                                   Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


 

Επίσκεψη Ε.Αποστόλου- Υποψήφιος Περιφεριάρχης

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.   681                        ΧΑΛΚΙΔΑ: 7/4/2014


ΠΡΟΣ:  Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της δύναμής μας

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

    Αύριο Τρίτη 8/4/2014 και ώρα 12π.μ. θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ευάγγελος, για να ενημερωθεί για τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα του Νομού.

   Κ α λ ο ύ ν τ α ι   όλα  τα Σωματεία του Νομού, μέσω των Δ.Σ. τους να παραβρεθούν για απευθείας ενημέρωση, στοιχειοθέτηση και προτάσεων για τη  λύση των αντεργατικών μέτρων που έχουν επιβάλλει στη δωσίλογη κυβέρνηση  πολυεθνικές – τράπεζες – τρόικα, με αποτέλεσμα την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ μέσω εργασιακού μεσαίωνα.


                                         Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                 Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Σύνοδος του ECOFIN

ΠΡΟΣ:  Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων της δύναμής μας

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

    Ανταποκρινόμενοι στο  κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για «υποδοχή» των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στη σύνοδο του ECOFIN την 1η Απρίλη στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να ναυλώσει ένα λεωφορείο όπου  θα ξεκινήσει από το βούρκο στις 4.30΄μ.μ.

   Η Κυβέρνηση κατοχής  δεχόμενη αδιαμαρτύρητα όλες τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουν παραδώσει άνευ όρων την κυριαρχία της χώρας μας στους δανειστές.

   Από την άλλη το Προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. σφυρίζει αδιάφορα και διοργανώνει απεργίες ντουφεκιές στον αέρα  και εκτόνωσης του θυμού των εργαζομένων.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                         Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ  

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

                   24/3/2014

                   ΠΡΟΣ: Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων  της  Δύναμής μας

 

Συνα      Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, απέναντι στις πολιτικές τους, που διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα στους «κατακτητές», οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, φτώχια, ανέχεια και αυτοκτονίες.

   Η  ΕΥΒΟΙΑ ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

   Υπάρχει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ομηρία ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.

   Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι  και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

   Η ομηρία συνεχίζεται στην ΣΕΛΜΑΝ  (17 μήνες), ΝΕΟΣΕΤ (20 μήνες), ΙΝΤΕΡΚΕΜ (22 μήνες),  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ πρ.Τσαούσογλου (30 μήνες), ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (16 μήνες), ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ, ξεπουλήθηκαν, έγινε πλιάτσικο και χρησιμοποιήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις που είναι σε διερεύνηση.

   Στα Ξενοδοχεία μετράμε τουλάχιστον 3 κλεισίματα και συνεχίζονται σε ορισμένα τριτοκοσμικές συνθήκες.

   Την ίδια ώρα η ανεργία στο Νομό ξεπέρασε το 40%, στους νέους το 75%, το 60% είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και το 60% των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων έκλεισαν και αναμένεται άλλο 20%.

   Στο εργοστάσιο της ELBISKO (ΑΛΛΑΤΙΝΗ), βρίσκονται όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας για υπογραδή Σ.Σ.Ε. και με αφορμή ότι στο εργοστάσιο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 26 Μάρτη, κλείνουν ένα χρόνο από το σταμάτημά του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και έπειτα από απόφαση που πάρθηκε  από Σύσκεψη Σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 10.00΄π.μ. έως 2.00΄ μ.μ.

   Το Σωματείο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ναυλώνει λεωφορεία για να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της LAFARGE στην Παιανία.

   Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον Βούρκο 26/3/2014 μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα  9.30΄το πρωί. Θα μείνουν και λεωφορεία πίσω, με την έναρξη της στάσης εργασίας   για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση