Ανακοίνωση

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, αγαπητοί συμπολίτες

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, την 25η Μαρτίου 2013 η διοίκηση της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, αποφάσισε αιφνιδιαστικά την διακοπή της λειτουργίας ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου εργοστασίου(Τσιμέντα Χαλκίδας) και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων του για λόγους που προφανώς δεν συνδέονται – αντίθετα συγκρούονται – με το εθνικό και γενικό κοινωνικό συμφέρον.

Εν συνεχεία, η εταιρία, αφού αιτήθηκε την έγκριση των σχεδιαζομένων ομαδικών απολύσεων, οι οποίες, αιτιολογημένα δεν εγκρίθηκαν, στο σύνολό τους, από τον Υπουργό Εργασίας μετά από σχετική εισήγηση και του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, προχώρησε στην σταδιακή υλοποίηση του σχεδίου των ομαδικών απολύσεων, απολύοντας κάθε μήνα -ανελλιπώς-  έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, με αποτέλεσμα ήδη από τον Απρίλιο 2013 μέχρι σήμερα να έχουν απολυθεί με αυτόν τον τρόπο 89 εργαζόμενοι.


Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι η πολυεθνική LAFARGE, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση, πρωτοστατεί και στον αγώνα για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που επιχειρούν στην Πατρίδα μας, σε αγαστή συνεργασία,  Πολυεθνικές-Τρόϊκα-Κυβέρνηση.

Αρκετά πριν την αιφνιδιαστική απόφαση διακοπής της λειτουργίας του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, επικαλούμενη την νομιμότητα των μνημονίων, προχώρησε σε περικοπές μισθών, καταργήσεις συμφωνημένων επί δεκαετίες επιδομάτων και παροχών και σε μια σειρά απαράδεκτων διακρίσεων σε βάρος, αποκλειστικά και μόνο από όλο τον όμιλο, των εργαζομένων του εργοστασίου  της Χαλκίδας.

Οι εργαζόμενοι, όπως ήταν φυσικό, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την αλαζονική συμπεριφορά της πολυεθνικής.

Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οκτώ δικαστικές αποφάσεις οι οποίες στο σύνολό τους δικαιώνουν τους εργαζόμενους!

 

Δείτε πιο κάτω περιληπτικά πως καταγράφεται η διαχρονική «νομιμότητα» της πολυεθνικής μέσα από αυτές τις αποφάσεις:

  1. Με την με αριθμό 596/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκαν τα σπουδαστικά επιδόματα έτους 2012.
  1. Με την με αριθμό 597/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκαν τα κουπόνια Χριστουγέννων 2012.
  1. Με την με αριθμό 739/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκαν όλα τα ποσά που περιέκοψε μονομερώς η εταιρία δήθεν κατ’ εφαρμογή της ΠΥΣ 6/2012 (Μνημόνιο ΙΙ) κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2012.
  1. Με την με αριθμό 774/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκε σε εργαζόμενο επίδομα υπευθυνότητας για τα έτη 2007έως 2012.
  1. Με την με αριθμό 787/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκε σε εργαζόμενο επίδομα ισολογισμού για τα έτη 2010 και 2011.
  1. Με την με αριθμό 247/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας απορρίφθηκε έφεση της εταιρίας και επιδικάσθηκαν τελεσίδικα οι προσαυξήσεις του αντιτίμου των κουπονιών στα επιδόματα εορτών Πάσχα και Χριστουγέννων.

 

  1. Με την με αριθμό 1/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας επιδικάσθηκε στο Σωματείο το υπόλοιπο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2011  και σε κάθε μέλος του Σωματείου το πριμ συμμετοχής για το ίδιο έτος.

 

  1. Με την με αριθμό 18/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας απορρίφθηκε (λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος) αρνητική αναγνωριστική αγωγή της εταιρίας, με την οποία ζητούσε να αναγνωρισθεί ότι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Χαλκίδας δεν δικαιούνται μετά την 15η Μαΐου 2012 να λάβουν επιδόματα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ Τσιμεντοβιομηχανίας και από διμερείς συμφωνίες.

 

Στο μεταξύ έχουν ασκηθεί αγωγές για την ακυρότητα όλων των απολύσεων που έχει πραγματοποιήσει η πολυεθνική από τον Απρίλιο του 2013 χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη εκδικαστεί, λόγω αναβολών και φόρτου εργασίας των Δικαστηρίων.

 

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά ότι οι απολύσεις που πραγματοποιεί η LAFARGE καθώς και η απόφαση της να σταματήσει τη λειτουργία του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας είναι ένα άθλιο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, της τοπικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας.

 

Επιμένουμε ότι το Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας δεν είναι απλά μόνο βιώσιμο αλλά είναι ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εργοστάσιο κι αυτήν την πραγματικότητα δεν μπορεί πλέον να την αποκρύψει ούτε η ίδια η LAFARGE σήμερα.

 

Γιατί σήμερα, δέκα μήνες μετά το δόλιο «κλείσιμο», όχι μόνο διατηρεί τις άδειες λειτουργίας ενός «μη βιώσιμου εργοστασίου», όπως ισχυρίστηκε προκειμένου να δικαιολογήσει τις ομαδικές απολύσεις, αλλά επεκτείνει και ανανεώνει τις άδειες εκμετάλλευσης των λατομείων του καθώς και την άδεια χρήσης των λιμενικών του εγκαταστάσεων.

 

Είναι  ξεκάθαρο ότι  στόχος της είναι η βίαιη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσα από τις ομαδικές απολύσεις που πραγματοποιεί και η επαναλειτουργία του με ευνοϊκότερους όρους για την αύξηση της κερδοφορία της (ατομικές συμβάσεις εργασίας με μισθούς πείνας - μερική απασχόληση - επιδοτούμενα προγράμματα ΟΑΕΔ - ασφαλιστικές ελαφρύνσεις κ.λ.π.)

 

Σε όλα αυτά τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι των Τσιμέντων Χαλκίδας απαντούν: 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ 

ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ-ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ  ΟΙ  ΟΜΑΔΙΚΕΣ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ  ΤΟ  ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ  ΤΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Χαλκίδα  Φεβρουάριος 2014


 

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.     645                                                                                                                      ΧΑΛΚΙΔΑ: 29/1/2014

                             ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

Γενική Δ/νση Εργασίας – Δ/νση Αμοιβής Εργασίας

Τμήμα  Μεσολάβησης & Επίλυσης των Συλλογικών

Διαφορών Εργασίας

Υπόψη Υφυπουργού Εργασίας κ. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΒΑΣ.

        Σε συνέχεια των συσκέψεων που έχουν συγκληθεί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των εργοστασίων του Νομού μας, θα θέλαμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να συγκληθεί τριμερής σύσκεψη και για το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στην Χαλκίδα.

         Όπως ήδη θα γνωρίζετε, την 25η Μαρτίου 2013 η διοίκηση της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του πολυεθνικού ομίλου Lafarge, αποφάσισε αιφνιδίως την διακοπή της λειτουργίας ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου εργοστασίου και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων του για λόγους που προφανώς δεν συνδέονται – αντίθετα συγκρούονται – με το εθνικό και γενικό κοινωνικό συμφέρον.

         Εν συνεχεία, η εταιρία, αφού αιτήθηκε την έγκριση των σχεδιαζομένων ομαδικών απολύσεων, οι οποίες, αιτιολογημένα δεν εγκρίθηκαν, στο σύνολό τους, από τον Υπουργό Εργασίας μετά από σχετική εισήγηση και του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, προχώρησε στην σταδιακή υλοποίηση του σχεδίου των ομαδικών απολύσεων, απολύοντας κάθε μήνα – ανελλιπώς - έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, με αποτέλεσμα ήδη από τον Απρίλιο 2013 μέχρι σήμερα να έχουν απολυθεί με αυτόν τον τρόπο 83 εργαζόμενοι.

         Ωστόσο, διατηρεί μέχρι σήμερα τις άδειες λειτουργίας του εργοστασίου, τις άδειες εκμετάλλευσης των λατομείων του καθώς και την άδεια χρήσης των λιμενικών του εγκαταστάσεων.

         Με αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Πολυεθνικής, αν μη τι άλλο, να παρουσιάσει, μπροστά σε θεσμοθετημένο φορέα, τα σχέδιά της για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ, τα οποία, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν αφορούν μόνο την ίδια και τα κερδοσκοπικά της παιχνίδια, αλλά – κυρίως – τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, ολόκληρη την τοπική κοινωνία και την Εθνική μας Οικονομία γενικότερα.         

                                        Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                        Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


 

Κιόσκι στην Αβάντων


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: ergkev@otenet.gr 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 644                                                                                                             ΧΑΛΚΙΔΑ: 27/1/2014

                                          ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία δύναμής μας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   Έπειτα από  έγγραφο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας  παραχωρήθηκε από τον ΔΗΜΟ το ΚΙΟΣΚΙ, που βρίσκεται στο πάρκιν πίσω από τα Δικαστήρια, αρχή της Αβάντων, για ενημερωτικό περίπτερο από τα Σωματεία εργαζομένων του Νομού.

   Η λειτουργία του ξεκίνησε από την ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  και θα συμμετάσχουν όλα τα Σωματεία που βρίσκονταν  και στην κατάληψη του Περιφερειακού Μεγάρου της Εύβοιας.

   ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  όλα τα Σωματεία εργαζομένων να συμμετάσχουν καθημερινά πρωί και απόγευμα  Δευτέρα – Παρασκευή για να διανέμουν ενημερωτικά Δελτία – Συντονισμό Δράσεων   - Ανακοινώσεις κ.λ.π.

   Η Αλληλεγγύη και η Ενότητα στη δράση είναι η απάντηση στις πολιτικές τους, που καταστρέφουν την κοινωνία.


Για το Εργατικό Κέντρο  Εύβοιας

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                         Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Μουσική Εκδήλωση-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Οι κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στην Χαλκίδα σας προσκαλούν στην ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, στις 25/1 στις, 7μ.μ. στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Τιμή Εισητηρίου: ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ και άλλα ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Εθελοντικά θα τραγουδήσουν οι:
Γιώργος Ιακώβου- Νίκος Βωβός- Μαριαλένα Γιάνναρου
Πάνος Αλαφούζος- Δήμητρα Ζέρβα- Δημήτρης Αναστόπουλος

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη γιατί  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΓΙΑ ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΨΕΥΤΗΣ (ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ) Ο  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ

   Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και όλα τα Σωματεία, που βρίσκονται στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Περιφερειακού Μεγάρου στην Χαλκίδα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη  ζωή και την εργασία καταγγέλλουμε τον  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΩΣ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

   Ενώπιον όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου που είχε γίνει στη Λαμία στις 30/9/2013,    είχε ανακοινώσει ότι του τηλεφώνησε ο Υπουργός Εργασίας ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ και  ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ για την Παρασκευή 4/10/2013 στις 12 το μεσημέρι στον Υπουργό Εργασίας.

   Διαβεβαιώνουμε όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους παριστάμενους εκεί Βουλευτές εργαζόμενους κ.λ.π., ότι τηλέφωνο δεν υπήρξε ποτέ, ραντεβού δεν  υπήρξε και τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΟΛΟΥΣ.

   Πιστεύουμε ότι και όλο αυτό το  επικοινωνιακό σώου που δόθηκε με την παραίτηση του κ. Μπουραντά, ήταν  μέσα στα πλαίσια του αποπροσανατολισμού και κοροϊδίας όλων μας.

   Συνεχίζοντας ο κ. Περγαντάς τα ψεύδη του, στέλνει και έγγραφο- πρόσκληση προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και αναφερόμενος στα Σωματεία που έχουν τα μεγάλα προβλήματα αλλά και τους βουλευτές του Νομού και τον Δήμαρχο, για ραντεβού που δεν υπήρξε ποτέ.

   Ως άλλος Μινχάουζεν  μέσα στο Υπουργείο Εργασίας μας ανακοίνωσε, ότι ο κ.ΒΡΟΥΤΣΗΣ είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις γι αυτό δεν θα παραβρεθεί.

   Ουδέποτε ο Υπουργός ήταν ενήμερος ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

   Για ακόμη μια φορά προσπάθησε να εξαπατήσει όλους τους εκπροσώπους θεσμών όπως το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία εργαζομένων  ΣΕΛΜΑΝ – ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΝΕΟΣΕΤ – ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ αλλά και του Βουλευτές ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ , ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΩΣΤΑΝ/ΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων ΖΕΜΠΙΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ.

   Οι εργαζόμενοι από την πρώτη εβδομάδα της κατάληψης, προσπαθούσαν και προσπαθούν να βρεθεί κάποια λύση, για να λήξει και η ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

   Από ότι αποδεικνύεται, καμιά πρότασή τους δεν έχει δεχτεί και αντιθέτως μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές για να μην λυθεί η ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

   Κάποιοι δεν επιθυμούν τις συναντήσεις και τις σαμποτάρουν, διότι ενδεχομένως φοβούνται ότι θα αποκαλυφθούν πολλά.

   Ο Περιφερειάρχης πρέπει να δώσει λόγο σε όλους αυτούς που κορόιδεψε (Περιφερειακό Συμβούλιο , Εργατικό Κέντρο, Σωματεία, Βουλευτές, Δήμαρχο) αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους της Εύβοιας και εάν έχει ΜΠΕΣΑ  ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ, που λέει ο λαός ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ   (Περιφερειακό Συμβούλιο – Βουλευτές – Δήμαρχο)


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                     Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ


        

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση