Ψήφισμα

ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με αφορμή την δίωξη,  κατά του συντονιστή του ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρου Κωνσταντίνου, καταγγέλλει ως αποπροσανατολιστικές τις διώξεις αντιφασιστών,  που αντιδρούν στις μεθόδους και τις πρακτικές των  νεοναζί, που διαπράττουν σωρεία ρατσιστικών εγκλημάτων, σπέρνοντας την μισαλλοδοξία και τον διχασμό στην κοινωνία.

   Θεωρούμε, πως οι λόγοι για τους οποίους ασκείται η δίωξη, είναι εντελώς προσχηματικοί και στοχεύουν στην φίμωση, κάθε φωνής αντίστασης που εκπορεύεται από το αντιφασιστικό κίνημα.

 Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει αποκαλυφθεί περίτρανα ο ρόλος και η πρακτική του νεοναζιστικού μορφώματος, αποτελεί πρόκληση η δίωξη αντιφασιστών με βάση ανακοινώσεις και καταγγελίες της Χρυσής Αυγής.

   Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ζητάμε την παύση των διώξεων, όλων όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στις φασιστικές προκλήσεις και όσων αγωνίζονται, υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα.


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, με απόφαση του, εξέδωσε ΨΗΦΙΣΜΑ με το οποίο  καταγγέλλει την στρατιωτική προετοιμασία των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας και των εμίρηδων του Περσικού Κόλπου για εισβολή στη Συρία.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Συρία είναι εμπόδιο στα σχέδια των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών για τη Νέα Μέση Ανατολή δηλαδή τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, ειδικά σήμερα στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.Η στρατιωτική  επίθεση κατά της Συρίας απειλεί να «πνίξει στο αίμα» τους λαούς της Μέσης Ανατολής και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρα μας είναι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας.

Ο λαός της χώρας μας έχει αδελφικούς δεσμούς με τον λαό της Συρίας

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ καλεί τα συνδικάτα να απαιτήσουν από την Ελληνική Κυβέρνηση:

·         Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

·         Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή. Να μην διατεθούν στους ιμπεριαλιστές οι στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας).

·         Να μην συμμετέχουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

·         Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGE

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα, 11 Ιουνίου 2013,  στη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων  Τσιμέντων  Χαλκίδας, μπροστά από το κτίριο  των κεντρικών γραφείων της Lafarge στην Παιανία Αττικής

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων που πραγματοποιεί η Lafarge.

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κερδοσκοπική απόφαση της Lafarge να χαρακτηρίσει ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εργοστάσιο ως μη βιώσιμο προκειμένου να  δικαιολογήσει την παύση λειτουργίας του και τις ομαδικές απολύσεις ώστε απαλλαγμένη από το υπάρχον προσωπικό, από συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα να το επαναλειτουργήσει στο μέλλον ανενόχλητη  και ίσως με  «νέα δραστηριότητα».

.

Την ασέβεια και τον εκβιασμό της προς τους θεσμούς προς τους  οποίους προσέφυγε κι επειδή δεν της ενέκριναν την ομαδική απόλυση 229 εργαζομένων, μιας και δεν προσκόμισε κανένα οικονομικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η μη βιωσιμότητα του εργοστασίου,  να  πραγματοποιεί τις απολύσεις  κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπόμενου ορίου 5% ανά μήνα.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά τον Υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα τον Υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2012 συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Lafarge, να μας ενημερώσουν αν ισχύουν οι δηλώσεις τους ότι οι πολυεθνικές δεσμεύτηκαν στη διεύρυνση των επενδύσεων τους ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μιας και η Lafarge τους διαψεύδει στην πράξη.

 

ΖΗΤΑΜΕ από την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, την Αντιπολίτευση, τους βουλευτές της Εύβοιας την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα προς την πολυεθνική Lafarge να σταματήσει το κερδοσκοπικό της παιχνίδι.

 

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας είναι ένα εργοστάσιο βιώσιμο, σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό που πρέπει να μείνει ζωντανό και το οποίο με τη δραστηριότητά του από το 1926 έχει συμβάλει  στην ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Αν ωστόσο η Lafarge συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι μη βιώσιμο, θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να διερευνήσει σοβαρά την πιθανότητα ανάληψης της λειτουργίας του από άλλον φορέα.

 

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

 

ΟΙ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ &  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Π.Ο.Ε.Μ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  ΒΟΛΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  ΜΗΛΑΚΙΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΑΓΕΤ  Κ.Δ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΠΑΤΡΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ  ΚΑΜΑΡΙΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΥΨ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΨΗΣΤΩΝ-ΜΥΛΩΝΑΔΩΝ

ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΛΑΡΚΟ

ΙΝΤΕΡΚΕΜ

ΣΕΛΜΑΝ

ΛΙΜΕΝΟΣ  ΣΕΛΜΑΝ

ΝΕΟΣΕΤ

ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ(πρώην Τσαούσογλου)

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ  ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

 

ΑΝAΓΝΩΣΤΑΚΗΣ  ΔΗΜ.  -  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜ.ΑΡ.

ΖΕΜΠΙΛΗΣ  ΘΑΝ.  ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΡΟΣΠΟΡΗΣ  ΒΑΣ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΔΑΜ  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΓΑΛΗΝΟΣ  ΣΠ.  Γ.Γ.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΑΚΑΡΙΟΥ  ΣΤ.  ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΟΥΠΗΣ Ν.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΜΕ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΠΑΜΕ  INTRACOM

ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ(Αθήνας)  ΒΙΟΜΕ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2 0 1 3

ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΥΒΟΙΑΣ

 

1η ΜΑΗ 2013

 

 

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

2 0 1 3

 

         Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 127 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στη Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στα ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.

 

      ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των  αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.

   Ο φετινός γιορτασμός της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, βρίσκει την Εργατική Τάξη σε θέση άμυνας, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση, που έχουν εξαπολύσει εναντίον της, οι εκφραστές του διεθνούς κεφαλαίου, του τραπεζικού συστήματος, των αγορών και των ντόπιων τοποτηρητών τους.

   Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.

   Σε διεθνές επίπεδο και ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό τα εργατικά δικαιώματα βρίσκονται σε πλήρη αμφισβήτηση και κατάργηση από τις πανίσχυρες και ανεξέλεγκτες δυνάμεις των αγορών που επιβάλλουν στους λαούς τους νόμους του κέρδους και της ασύδοτης εκμετάλλευσης.

   Για τους εργαζόμενους της Εύβοιας η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, αποτελεί σταθμό και αφετηρία αγώνα ενάντια στις πολιτικές που επιβάλλουν Κυβέρνηση και τρόικα, οδηγώντας την κοινωνία στη φτώχια, τον μαρασμό και το περιθώριο.

  ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αποδεχτούμε το κόστος των χρεών και των ελλειμμάτων, που δημιούργησαν οι κυβερνητικές πολιτικές και οι διεθνείς κερδοσκόποι, διαμορφώνοντας συνθήκες εθνικής υποτέλειας και λεηλάτησης των πλουτοπαραγωγικών πόρων και ισοπέδωσης των λαϊκών κατακτήσεων και κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.

   ΕΝΩΝΟΥΜΕ τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, και δηλώνουμε πως θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν στην χρεοκοπία των εθνικών οικονομιών και στην ποδηγέτηση  των λαών και των κινημάτων, που αμφισβητούν την κυριαρχία των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

   Οι εργαζόμενοι της Εύβοιας βιώνουμε καθημερινά τις επιπτώσεις αυτών των πολιτικών, την αποβιομηχάνιση, την ανεργία, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία  την ισοπέδωση της εργατικής νομοθεσίας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

·         Στους εργαζόμενους των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  που αγωνίζονται για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου μη αποδεχόμενοι την ιδιότυπη ομηρία στην οποία τους έχει θέσει η εργοδοσία, προκειμένου να επιβάλλει τους επιχειρηματικούς της σχεδιασμούς.

·         Στους απολυμένους της ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ,  της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, της ΒΕΤ και της ΒΙΟΜΕΚ.

 • Στους απλήρωτους εργαζόμενους της ΙΝΤΕΡΚΕΜ, της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ, των Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ.
 • Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να μη ξεπουληθεί ο ορυκτός μας πλούτος.
 • Στους χιλιάδες ανέργους συναδέλφους μας, που ζουν χωρίς κανένα εισόδημα και δεν έχουν καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις κοινωνικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις.

 

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε

 • Να ανατρέψουμε τις υφεσιακές πολιτικές που οδηγούν σε απολύσεις, παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ, υποθάλπουν ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ φαινόμενα και καταργούν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.
 • Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
 • Να επιβάλλουμε την διατήρηση και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια.
 • Να επανακτήσουμε και να κατοχυρώσουμε το θεσμικό και εργασιακά πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν με τα μνημόνιά τους.
 • Να ανατρέψουμε  το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πόρων και την εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων κοινωνικού χαρακτήρα.
 • Να δημιουργήσουμε δείκτη προστασίας και αλληλεγγύης για όλου τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους μετανάστες.

 

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

   Να σταματήσει η άνευ όρων παράδοση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, στη τρόικα και το κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εφαρμοστούν πολιτικές που οδηγούν στην ανάπτυξη και σε έξοδο από την ύφεση και την κρίση.

 

Ζ Η Τ Α Μ Ε

  - Την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδιασμού που θα δίνει προοπτική ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του Νομού μας, προς όφελος των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής.

  -  Την δημιουργία υποδομών που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη και την παραγωγή.

  -  Την μεταφορά του Λιμανιού Χαλκίδας εκτός πολεοδομικού ιστού.

  - Την συνέχιση και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου.

  - Την αναβάθμιση των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στο Νομό.

 

Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε

  Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών  και των αντεργατικών νόμων.

  Για να μη περάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία.

  Για μια πολιτική που θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τους αριθμούς.

  Για τιμωρία των ενόχων και την επιστροφή του κλεμμένου πλούτου, που δημιούργησε η εργασία μας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 • Για την ανατροπή των μνημονιaκών πολιτικών.
 • Για να επανακτήσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις.
 • Για να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

      

              

Ε  Ξ  Ο  Υ  Σ  Ι  Ο  Δ  Ο  Τ  Ο  Υ  Μ  Ε

Το Προεδρείο του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ να στείλει το ΨΗΦΙΣΜΑ αυτό σε κάθε αρμόδιο.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

       Στέφανος     ΜΠΑΣΙΝΑΣ               Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Ψήφισμα Εργατικής Πρωτομαγιας 2012

ΑπεργίαΕμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 126 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στην Χαλκίδα και στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές εκδηλώσεις της τάξης μας, για να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

 

ΤΙΜΑΜΕ την μνήμη των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης, των νεκρών του Σικάγο, του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής, όλους τους ανώνυμους μαχητές που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση