Πολιτική

Πολιτική

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΜΕΙΣ» 4/6/2014


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Θ Ε Μ Α : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως τακτικό μέλος της Διοίκησης του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ, εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

  • Από την αρχή της λειτουργίας του με την καινούργια Διοίκηση που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2014 η όλη λειτουργία του είναι αντικαταστατική.

  • Η δημιουργία του Προεδρείου προήλθε με απευθείας ανάθεση και όχι έπειτα από συνεδρίαση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Οι συνεδριάσεις γίνονται κατά το δοκούν από το Προεδρείο του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ και όχι όποτε προβλέπει το καταστατικό του.

  • Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν δίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα νωρίτερα για επεξεργασία για τα πολύ σοβαρά θέματα αλλά μόνο λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. και αυτά περιληπτικότατα και αποσπασματικά.

  • Από την αρχή του χρόνου το Δ.Σ. έχει συνεδριάσει μόνο μια φορά και τα θέματα που έπρεπε να εγκριθούν μεταξύ άλλων ήταν και προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι αποφάσεις από ότι κατάλαβα ήταν προειλημμένες.

Πολιτική

Η κρίση στην Τουρκία βρίσκεται στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών ΜΜΕ, με την γαλλική εφημερίδα Le Monde να φιλοξενεί σήμερα άρθρο του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της FUAF (Ομοσπονδιακή Ενωση Αλεβιτών Γαλλίας), Αλί Καραμπαμπάκ, ο οποίος αναφέρει πως «το μέλλον της Τουρκίας παραμένει σκοτεινό. Στόχος του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η εδραίωση ενός απολυταρχικού, ισλαμικού, προσωποκρατικού καθεστώτος μόλις μία δεκαετία πριν την επέτειο των εκατό χρόνων από την εγκαθίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας το 2023».

Πολιτική

Του Σαράντου Αλεξανδρή Αναπληρωτή προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας

Πολιτική

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή της αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup για την Κύπρο.

Πολιτική

Η τελευταία τριετία υπήρξε για τη χώρα μας περίοδος θεμελιακών αλλαγών. Με πρόσχημα τη βαθιά οικονομική κρίση, εγχώριες και μη, πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις που εκφράζουν το ασύδοτο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο σε αγαστή συνέργεια με το διευθυντήριο της ΕΕ και το ΔΝΤ, βρήκαν την ευκαιρία να επιβάλουν ένα ασφυκτικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο τη βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ολίγων, την ισοπέδωση του εργασιακού δικαίου, την αποκαθήλωση του κράτους πρόνοιας και την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση