Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ KΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ           

     Προς: Όλα τα μέλη του Σωματείου μα

      Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Με την απόφαση 95/8-10-2014 του Δ.Σ. αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Σας Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/10/2014 και ώρα 10.00΄π.μ. στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, Μ..Φριζή 10 στη Χαλκίδα με τα παρακάτω Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.- Διοικητικός Απολογισμός

2.- Οικονομικός Απολογισμός

3.- Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

4.- Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

5.- Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Λοιπών Οργάνων.

   Για υποψηφιότητες στην Εφορευτική Επιτροπή και στο νέο Δ.Σ.  η κατάθεση αιτήσεων μέχρι την Παρασκευή 17/10/2014 και ώρα 19.00 στα γραφεία του Σωματείου μας.

Συνάδελφοι η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του Σωματείου μας.

                                        Με συναδερφικούς Χαιρετισμούς

                                                       Για το Δ.Σ.

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗΣ                                    ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΟΔΑΡΑΣ

 

 


 

Ανακοίνωση

ΛΑΡΚΟ Α.Ε ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ  ΒΡΥΣΑΚΙΑ 08/10/2014

Αριθμ. Πρωτ.: 127

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι

Εδώ και αρκετό καιρό το σωματείο της Εύβοιας είχε επισημάνει εγκαίρως ότι με τον ληστρικό τρόπο που λειτουργούν τα μεταλλεία σύντομα θα οδηγούνταν σε αδιέξοδο και σε πιθανό κλείσιμο λόγω έλλειψης  μεταλλευμάτων .. Δυστυχώς οι φόβοι μας επαληθεύονται . Επίσης έχουμε επισημάνει επανειλημμένως ότι τα μεταλλεία της Εύβοιας λειτουργούν  με προσωπικό κάτω του ορίου ασφαλούς λειτουργίας που ορίζει ο νόμος και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. 

   Τα κατορθώματα της ομάδας Στενού – Ζέρβα  πολλά !!!!!!!!!

    Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες τριτοκοσμικές  με ορατό πια τον κίνδυνο να χάσει την ζωή του κάποιος συνάδελφος ή εργολάβος. Με τον ληστρικό τρόπο που γίνετε η εξόρυξη, τα εργοτάξια των Ακρών και της Κατσίκιζας  έχουν γίνει ανοιχτοί  τάφοι. Ακόμα και τα πουλιά φοβούνται να πετάξουν μέσα από αυτά τα εργοτάξια! Μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια κατολίσθηση στο εργοτάξια της Κατσίκιζας και να εγκλωβίσει μεγάλη ποσότητα μεταλλεύματος (πάνω από 500 χιλιάδες τόνους) .

    Επίσης στο πλουσιότερο κοίτασμα του εργοταξίου των Ακρών οι συνεχείς κατολισθήσεις εγκλώβισαν πάνω από 100 χιλιάδες τόνους μεταλλεύματος, ποσότητα πολύ χρήσιμη αυτή την περίοδο μιας και τα περισσότερα μεταλλεύματα ποιοτικά είναι κάτω του 0,94% σε Νικέλιο.

    Η ζημιά που προκλήθηκε από τον  ερασιτεχνικό και αντιεπιστημονικό σχεδιασμό είναι πολλών εκατομμυρίων και σε συνάρτηση με την εργολαβία (η οποία έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά) και την εργολαβία που θα σηκώσει την κατολίσθηση θα εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος μέχρι τέλος του χρόνου, για τον επόμενο χρόνο και σίγουρα θα κάνει ασύμφορη οικονομικά την λειτουργία των μεταλλείων Εύβοιας και θα τα οδηγήσει στο κλείσιμο κι εμάς στην ανεργία. Η απαξίωση του μεταλλείου έγινε με συγκεκριμένη στόχευση και σχέδιο τους τελευταίους δέκα μήνες……….

Την αγορά μεταλλεύματος από την Τουρκία μιας και εκεί υπάρχουν γνωστοί από το παρελθόν.

     Για να επανέλθει το μεταλλείο στην κατάσταση που ήταν πριν αναλάβει η φούσκα της διεύθυνσης Στενού – Ζέρβα, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2,5  χρόνια και μεγάλα κεφάλαια σε εργολάβους.

     Για όλα αυτά η διοίκηση αντί να ζητήσει εξηγήσεις και να αποδώσει ευθύνες στους Στενό-Ζέρβα τους δίνει προαγωγές σε Υποδιευθυντές και πεντακοσάρικα για αυξήσεις!!!!!!!!!!!

     Κύριε Στενέ με την φλυαρία σας, την απειρία σας και την ανικανότητα σας, καταφέρατε να θέσετε σε κίνδυνο την εργασία 200 εργαζομένων για να ικανοποιήσετε όχι μόνο της προσωπικές σας φιλοδοξίες αλλά και συγκεκριμένα συμφέροντα αφήνοντας ρημάδι τα μεταλλεία της Εύβοιας.

    Δεν διστάσατε να σύρετε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια όταν αυτοί διεκδικούσαν ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Απαξιώσατε επίτηδες ικανά στελέχη  για να καλύψετε την ανεπάρκειά σας, αναγκάσατε με την συμπεριφορά σας νέο επιστήμονα και πολλά υποσχόμενο, σε παραίτηση. Σε καθημερινή βάση τρομοκρατείτε εργαζόμενους μόνο και μόνο επειδή έτσι σας αρέσει. Καλείτε τον κόσμο σε απολογίες. Δημιουργείτε συνεχώς συνθήκες θανατηφόρου ατυχήματος!

    Η ανοχή μας ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια!

    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, για άλλη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την κεντρική διεύθυνση στις αρμόδιες αρχές μήπως και ευαισθητοποιηθούν και βάλουν  φρένο στη τρομοκρατία, την έκθεση σε κίνδυνο αλλά και την λεηλασία στα μεταλλεία Εύβοιας που είναι πλέον γεγονός λόγω της έλλειψης ηγέτη αλλά και της επιστημονικής ανεπάρκειας της τοπικής διεύθυνσης.

    Επίσης να καταγγείλουμε την διοίκηση της Λάρκο  κ.κ. Μπομπή, Αποστολόπουλο για την εγκληματική αδιαφορία τους. Τέλος καλούμε την επιθεώρηση μεταλλείων να εφαρμόσει επιτέλους τον Κ.Μ. Λ.Ε.

    Συνάδελφοι δεν θα επιτρέψουμε αυτήν την ιστορική βιομηχανία να την διασύρουν άλλο. Ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καταγγέλλουμε τις πρακτικές των Στενού-Ζέρβα, ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή τους και  καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

 Υ.Γ. Σοφά τα λόγια του Σωκράτη: «Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι τους δ΄ ανοήτους το οίημα.» (Σωκράτης  470-399π.Χ.)


 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

Ανακοίνωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

Αριθμ.Πρωτ.1743                                          

 Χαλκίδα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣ: Χειριστές Μηχανημάτων μέλη του Σωματείου μας

Συνάδελφοι,

   Ενημερώνουμε  τα μέλη μας, ότι ξεκίνησε από 1/10/2014 μέχρι  1/12/2014, η χορήγηση  ειδικού εποχικού βοηθήματος  έτους 2014, ύψους 458,15 €, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΔ 79410/24-9-14.

  Βασική προϋπόθεση είναι να έχουν πραγματοποιήσει  στο προηγούμενο έτος (2013) 70 έως 210 ημέρες ασφάλισης.

   Για τους Χειριστές Ανυψωτικών και Εσκαπτικών Μηχανημάτων, η βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού Σωματείου που απαιτείται, θα δίνεται στο γραφείο του Σωματείου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα και ώρα από 6.00΄μ.μ. έως 8.00’ μ.μ.

  Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας www.oxmge.gr.


Για το Δ.Σ. του Σωματείου

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ                                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Ψήφισμα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

  

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 775                                                                                                     ΧΑΛΚΙΔΑ: 2/10/2014

 

Ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών - χρηματοδοτών.

Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημά τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομικά ενίσχυση 2-5 ευρώ.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση