Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

  

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.  737                                                                          ΧΑΛΚΙΔΑ: 8/7/2014

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

    Έπειτα από την  απόφαση  της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γ.Σ.Ε.Ε., το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, αποφάσισε την πραγματοποίηση ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, κατά του ξεπουλήματος του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ των Κυβερνητικών αυταρχικών επιλογών (αποφασίζομεν και διατάσσομεν) των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

   Η Ηλεκτρική Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και όσοι ξεπουλούν την δημόσια περιουσία είναι υπόλογοι στην κοινωνία.

  Η συγκέντρωση του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 9/7/2014 στις 8.00΄το πρωί στα ΔΥΟ ΔΕΝΔΡΑ.

  Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε  όλη την κοινωνία και όλους τους φορείς με την έμπρακτη συμμετοχή τους, για να σταματήσουμε το ξεπούλημα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

   Την ίδια μέρα θα αναχωρήσει Λεωφορείο στις 5.30΄το απόγευμα από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, για την συμμετοχή μας στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που θα πραγματοποιηθεί στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.


Ανακοίνωση


ΧΗΛΗ ΚΥΜΗΣ ΤΚ:34003 ΤΗΛ:22220-23053,23142 ΦΑΞ:22220-23669, e-mail somateioHMK@yahoo.gr

Κύμη, 30/6/2014 Αρ.Πρωτ.: 11

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΑΣ!

Στις 30 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν φύγει, ο «άμεμπτος» Υπουργός Οικονομικών και λάτρης των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ διόρισε με Υπουργική απόφαση ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ 45 ημετέρους με την διαδικασία της απόσπασης. Ανάμεσα τους, ο μοναδικός, στην ειδικότητα του, Χημικός Επιστήμονας της εταιρείας. Κίνηση που προκαλεί εύλογες απορίες:

  • Ποιος υπέγραψε την απόσπαση, δεδομένου ότι στην εταιρεία δεν υπάρχει διαχειριστής;;;

  • Πως έγινε η απόσπαση, όταν η εταιρεία έχει μόνο 55 εργαζόμενους, υπάρχει ήδη ένας αποσπασμένος στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είναι παράνομο να γίνει άλλη απόσπαση, τουλάχιστον χωρίς την έγκριση της εταιρείας;;;

  • Αν την έγκριση την έχουν δώσει τα ΕΑΣ, τότε εγείρονται εύλογες απορίες, αφού όλο αυτό το διάστημα των 18 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΚ διατείνονται ότι είμαστε ξεχωριστή εταιρία (!)...

  • Πως το ΥΠΟΙΚ τώρα και μας βλέπει και μας ξέρει, αφού αποσπά υπάλληλο της ΗΜΚ στην Υπηρεσία του;;; Κε Υπουργέ των Οικονομικών, είμαστε άλλοι 54.

Ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

 

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.    721                                                                                                                   ΧΑΛΚΙΔΑ: 20/6/2014

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ν. Εύβοιας, δηλώνει την ΑΜΕΡΙΣΤΗ συμπαράσταση  και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους και στο  πρωτοποριακό εγχείρημά τους,  ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  του εργοστασίου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

   Μαζί με τα Σωματεία της δύναμής του υιοθετούν το προτεινόμενο κείμενο ψηφίσματος τους και δηλώνει ότι θα είναι αλληλέγγυο με κάθε τρόπο μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων.

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ

 

Με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά επιχειρείται η επιστροφή της εξαφανισμένης εδώ και 2,5 χρόνια εργοδοσίας της ΒΙΟΜΕ στη διοίκηση του εργοστασίου και η εκδίωξη των εργαζομένων από αυτό.

 

Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητάει να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους αλλά και προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, και να εκκενώσει το εργοστάσιο.

 

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας.

 

Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει! Θα μας βρουν απέναντί τους!

 

Όλοι και όλες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

 

Να απορριφθεί η κατάπτυστη αίτηση που πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Ιούλη.

 

Αλληλεγγύη και στήριξη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους!

 

Ψήφισμα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ   ΕΥΒΟΙΑΣ

 1η ΜΑΗ 2014

Ψ   Η   Φ   Ι   Σ   Μ   Α

ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

2 0 1 4 

         Εμείς οι εργαζόμενοι της Εύβοιας, σήμερα, 128 χρόνια μετά την εξέγερση των πρωτοπόρων αγωνιστών της Εργατικής Τάξης στο Σικάγο, που βάφτηκε από το αίμα τους, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΜΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στο κτίριο του Εργατικού  Κέντρου στο Αλιβέρι, για να τιμήσουμε την μνήμη  τους και να γιορτάσουμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της Τάξης μας.

      ΤΙΜΑΜΕ  την μνήμη των  αγωνιστών του Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη, τους ήρωες της Καισαριανής και τους ανώνυμους μαχητές της Εργατικής Τάξης, που έχυσαν το αίμα τους στον αγώνα για λευτεριά, ανεξαρτησία και μια καλύτερη ζωή.

   Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ αποτελεί σημείο αιχμής της δράσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, ενάντια στα οικονομικά και πολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, που επιβουλεύονται τις λαϊκές κατακτήσεις και την παγκόσμια ειρήνη.

   Η παγκόσμια ύφεση, οδηγεί σε υποτέλεια, έθνη και λαούς, επιτρέποντας στο Διεθνές κεφάλαιο να κερδοσκοπεί σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας.

   Η δημιουργία εμπόλεμων και εμφυλιοπολεμικών συγκρούσεων, στο όνομα προσχηματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε απροκάλυπτες επεμβάσεις και επιβολή αντιλαϊκών εξουσιών, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση