Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

                   24/3/2014

                   ΠΡΟΣ: Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων  της  Δύναμής μας

 

Συνα      Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, απέναντι στις πολιτικές τους, που διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα στους «κατακτητές», οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, φτώχια, ανέχεια και αυτοκτονίες.

   Η  ΕΥΒΟΙΑ ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

   Υπάρχει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ομηρία ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.

   Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι  και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

   Η ομηρία συνεχίζεται στην ΣΕΛΜΑΝ  (17 μήνες), ΝΕΟΣΕΤ (20 μήνες), ΙΝΤΕΡΚΕΜ (22 μήνες),  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ πρ.Τσαούσογλου (30 μήνες), ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (16 μήνες), ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ, ξεπουλήθηκαν, έγινε πλιάτσικο και χρησιμοποιήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις που είναι σε διερεύνηση.

   Στα Ξενοδοχεία μετράμε τουλάχιστον 3 κλεισίματα και συνεχίζονται σε ορισμένα τριτοκοσμικές συνθήκες.

   Την ίδια ώρα η ανεργία στο Νομό ξεπέρασε το 40%, στους νέους το 75%, το 60% είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και το 60% των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων έκλεισαν και αναμένεται άλλο 20%.

   Στο εργοστάσιο της ELBISKO (ΑΛΛΑΤΙΝΗ), βρίσκονται όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας για υπογραδή Σ.Σ.Ε. και με αφορμή ότι στο εργοστάσιο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 26 Μάρτη, κλείνουν ένα χρόνο από το σταμάτημά του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και έπειτα από απόφαση που πάρθηκε  από Σύσκεψη Σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 10.00΄π.μ. έως 2.00΄ μ.μ.

   Το Σωματείο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ναυλώνει λεωφορεία για να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της LAFARGE στην Παιανία.

   Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον Βούρκο 26/3/2014 μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα  9.30΄το πρωί. Θα μείνουν και λεωφορεία πίσω, με την έναρξη της στάσης εργασίας   για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΡΙΘ. Π                                  Αρ.Πρωτ.669                                                                               ΧΑΛΚΙΔΑ: 19/3/2014

 

ΠΡΟΣ:  Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων δύναμής μας.

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

 • Έπειτα από τις νέες απαιτήσεις της τρόικα, η Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε 24ωρη Γενική απεργία, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Απριλίου 2014 και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ. στη πλατεία Κλαυθμώνος.
 • Ακόμα, στα πλαίσια του αγώνα μας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ Χαλκίδας  και την ανάκληση των απολύσεων, η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  πραγματοποιεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  την ΤΕΤΑΡΤΗ 26   Μαρτίου  2014 και ώρα 11.00΄ στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της πολυεθνικής LAFARGE.

   Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία των παραπάνω κινητοποιήσεων,

 

                                              Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε

    Σε ΣΥΣΚΕΨΗ Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της δύναμής μας, την ΠΕΜΠΤΗ  20 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00΄το απόγευμα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                           Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ         

Ανακοίνωση

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

8 ΜΑΡΤΗ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΟΤIΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

        Οι γυναίκες, στην εποχή της οικονομική κρίσης και της επίθεσης των εργοδοτών και της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις αμοιβές, πλήττονται και δοκιμάζονται από την βιαιότητα των πολιτικών της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας.

        Χιλιάδες γυναικών εργάζονται με ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία, με ωράρια εξαντλητικά και με αμοιβές μειωμένου ωραρίου, με εκβιασμούς και απειλές, ενώ πολλές χιλιάδες βρίσκονται στην ανεργία και το περιθώριο.

        Στο οικογενειακό περιβάλλον έρχονται και εκεί αντιμέτωπες με μια σειρά προβλημάτων, όπως τα οικονομικά οικογενειακά προβλήματα, η υποβάθμιση των κοινωνικών δομών που αφορούν τη μητρότητα και την οικογένεια, η απαξίωση της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, έρχονται ακόμα αντιμέτωπες – σε πολλές περιπτώσεις – και με τον υποσιτισμό των παιδιών τους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

        Δυναμικές γυναίκες βλέπουμε καθημερινά να μάχονται για το δικαίωμα στην εργασία και την εργασία με δικαιώματα.

        Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι με  τους αγώνες και των γυναικών, μπορούμε να γκρεμίσουμε τα κατεστημένα τους συστήματος και να ανατρέψουμε το απάνθρωπο, αντεργατικό καθεστώς που μας καταδυναστεύει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΑΝΤΡΕΣ

ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Ανακοίνωση

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 22/2/2014

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   Σας καλωσορίζουμε στο Απολογιστικό Συνέδριό μας, που γίνεται υποχρεωτικά και εσπευσμένα, λόγω Προεδρικών Διαταγμάτων, που ψήφισε η Κυβέρνηση, για έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους των Οικονομικών των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών αλλά και περικοπές στα οικονομικά τους.

   Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το κράτος δεν συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ για τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις.

   Τα χρήματα που μας δίνει για Μισθούς – ΙΚΑ – ΦΜΥ των υπαλλήλων μας, είναι από τις κρατήσεις που γίνονται μέσω των ενσήμων μας 1,5% περίπου, για επιχορήγηση Συνδικαλιστικών Οργανώσεων – Κοινωνικό Τουρισμό – Επιδοτήσεις  ενοικίων – Βιβλία κ.λ.π.

   Στο σύνολο των εργαζομένων της Ελλάδας το ποσό που παρακρατείται είναι 400 εκατομμύρια ευρώ.

   Το ποσό που καταβάλλεται για όλα αυτά που σας προανέφερα (Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Κοινωνικός Τουρισμός, Επιδότηση Ενοικίου κ.λ.π. είναι 27 εκατομμύρια ευρώ).

   Τα υπόλοιπα πάνε στον κρατικό κορβανά, συν τα 12 εκατομμύρια ευρώ που πήραν με την διάλυση της Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

   Και έπειτα μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα.

   Ξεκίνησα έτσι για να σας δείξω τις ανάλγητες πρακτικές που χρησιμοποιεί  η Κυβέρνηση, απέναντι στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, που έπειτα από την καταστροφή  σχεδόν όλων των εργασιακών δικαιωμάτων , μέσω πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  και λοιπά, θέλουν να το πνίξουν και οικονομικά.

   Δυστυχώς η Γ.Σ.Ε.Ε., ως τριτοβάθμιο όργανο και ως υποτίθεται η ηγεσία των εργαζομένων, κοιμάται ύπνο βαθύ και λειτουργεί ως μακρύ χέρι  της Κυβέρνησης.

   Τους έχουμε καταγγείλει, θα τους καταγγέλλουμε  συνεχώς.

   Η χρονιά που πέρασε και μαζευτήκαμε εδώ για να κάνουμε τον Απολογισμό μας, ήταν μια χρονιά ΑΝΕΡΓΙΑΣ – ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ , καταστροφή των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων βίας, απέναντι στους εργαζόμενους και οποιαδήποτε φωνής προσπαθούσε να ανορθώσει ανάστημα.

   Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και η Διοίκησή του, προσπαθώντας να αντιδράσει σε αυτές τις πολιτικές, ήταν -  είναι  και θα είναι συνέχεια στο δρόμο για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, που ισοπεδώνουν την κοινωνία, εξαφανίζουν τους εργαζόμενους και τους κάνουν δούλους και μας οδηγούν στη ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ,  στο σύνολο των εργαζομένων.

   Το 2013 ήταν μια χρονιά, που οι εξελίξεις κατά των εργαζομένων της Εύβοιας ήταν τόσο καταιγιστικό, που ανέτρεψαν όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για το εργασιακό μέλλον του Νομού μας.

   Θα ήθελα να θυμίσω, ότι μέσα στο 2013 υπήρχαν αναστολές και παύση λειτουργίας σε ΣΕΛΜΑΝ – ΝΕΟΣΕΤ – ΙΝΤΕΡΚΕΜ – ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΗ – ΒΙΟΜΕΚ – ΤΣΙΜΕΝΤΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ – Σ/Μ ΓΑΛΗΝΟΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ και αν συνεχίσω να μπαίνω και σε μαγαζιά που απασχολούσαν 2-3 εργαζόμενους, θα ήθελα ώρες να τελειώσω αυτόν τον μακρύ κατάλογο.

   Αντιδρώντας σε όλα αυτά, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, είχε μία δράση συνεχή στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης του Αγώνα και της ανατροπής των πολιτικών τους.

   Συμμετείχαμε σε (8) 24ωρες απεργίες που από αυτές οι (3) ήταν Πανευβοικές.

   Πέρα από αυτό η μάχη δινόταν καθημερινά  σε όλα τα θέματα, με συνεχείς κινητοποιήσεις.

   Καθημερινά σχεδόν βρισκόμασταν με θέματα εργαζομένων, είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας, είτε σε ελέγχους (πάνω από 80).

   Με το σύνολο των Σωματείων, που υπήρχε πρόβλημα, βρεθήκαμε σε συσκέψεις στην Περιφέρεια, στο Δήμο και στο Υπουργείο Εργασίας, με τριμερής, που για να γίνουν χρειάστηκε να συνεννοηθούν τα Σωματεία που είχαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, αποφασίζοντας μέσα από την Γ.Σ., για κατάληψη του Περιφερειακού Μεγάρου της Εύβοιας.

   Κατ΄ εμέ αυτή η κατάληψη επί 36 ημέρες  που ακολούθησε, μας δίδαξε πολλά  και έδωσε σε όλους μας την ευκαιρία να βγάλουμε συμπεράσματα.

   Μία μέγιστη πολιτική πράξη των Σωματείων αλλά και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

   Μία πράξη Δημοκρατίας, που αναδείχτηκε και μέσα από την συνεννόηση όλων αυτών των εργαζομένων επί 36 ημέρες.

   Αφήνοντας πίσω τους δογματισμούς, την περιχαράκωση, την κομματικοποίηση και βασικά τις κόκκινες γραμμές στα μυαλά μας που εντέχνως μας έχουν βάλει, απέδειξαν οι εργαζόμενοι, ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά.

   Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι όλα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε., δεν πρόβαλλαν αυτή την κινητοποίηση, που σημειωτέον δεν έχει συμβεί πουθενά στην Ελλάδα, τουλάχιστον.

   Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν χαρακτηρίσει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας κόκκινο και έχουν πάντα 3-4 διμοιρίες με ΜΑΤ έτοιμες να παρέμβουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κάνουμε.

 • Τους νοιώσαμε στο πετσί μας δύο φορές, με επέμβασή τους στο Διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας.
 • Τους νοιώσαμε, που επί τρείς  μήνες περίπου φύλαγαν το Διοικητήριο, σαν να ήταν στρατώνας.
 • Τους νοιώσαμε στα κεντρικά γραφεία της Lafarge  3 φορές που πήγαμε και φύλαγαν τα αφεντικά τους.
 • Τους νοιώσαμε στην παρέλαση που κάναμε μαζί με τους εργαζόμενους.
 • Τους νοιώσαμε στη Θεσσαλονίκη που συμμετείχαμε στο Συλλαλητήριο.
 • Τους νοιώσαμε στην ΕΡΤ, που παρευρεθήκαμε πολλές φορές και με την επέμβαση που έκαναν.
 • Τους νοιώσαμε στον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ,  που  προστάτευαν του Διευθυντάδες  και τα τσιράκια τους και χτυπούσαν αυτούς που ασκούσαν το νόμιμό τους δικαίωμα στην απεργία κατά των απολύσεων.
 • Τους νοιώθουμε καθημερινά αλλά δεν πτοούμαστε.

   Είμαστε εδώ και θα έρθει η ώρα που θα μας νοιώσει  και αυτή η Κυβέρνηση «κατοχής».

   Ο πόλεμος ενάντια σε αυτές τις πολιτικές τις μνημονιακές που καταδυναστεύουν  αλλά και καταστρέφουν και ξεπουλούν την χώρα μας θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ. Τουλάχιστον θα το προσπαθήσουμε.

«Πόλεμος» όμως και απέναντι σε όλους αυτούς που ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών των πολιτικών.

 • Το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να αφυπνιστεί και σε επίπεδο Γ.Σ.Ε.Ε.
 • Το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ.
 • Το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει όχι μόνο να προστατεύει αλλά να δημιουργεί, να ανατρέπει και να απαιτεί Κοινωνική Δημοκρατία.

   Το 2014, πιστεύω ότι θα είναι χρονιά μέγιστων ανατροπών και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την επίσπευσή τους, δίνοντας το πολιτικό στίγμα που χρειάζεται και όχι το κομματικό, για το καλό των εργαζομένων, της κοινωνίας μας αλλά και της πατρίδας μας.

 

 

      

 

  


 

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση