Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

ΠΡΟΣ:  Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων της δύναμής μας

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

    Ανταποκρινόμενοι στο  κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για «υποδοχή» των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης στη σύνοδο του ECOFIN την 1η Απρίλη στην Αθήνα, το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε να ναυλώσει ένα λεωφορείο όπου  θα ξεκινήσει από το βούρκο στις 4.30΄μ.μ.

   Η Κυβέρνηση κατοχής  δεχόμενη αδιαμαρτύρητα όλες τις αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχουν παραδώσει άνευ όρων την κυριαρχία της χώρας μας στους δανειστές.

   Από την άλλη το Προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. σφυρίζει αδιάφορα και διοργανώνει απεργίες ντουφεκιές στον αέρα  και εκτόνωσης του θυμού των εργαζομένων.

ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ


Για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας 

 

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                         Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ  

Ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

                   24/3/2014

                   ΠΡΟΣ: Όλα τα Δ.Σ. των Σωματείων  της  Δύναμής μας

 

Συνα      Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, απέναντι στις πολιτικές τους, που διαλύουν την κοινωνία, ξεπουλάνε την Ελλάδα στους «κατακτητές», οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, φτώχια, ανέχεια και αυτοκτονίες.

   Η  ΕΥΒΟΙΑ ένας Νομός ολόκληρος εξαφανίστηκε από τον εργασιακό χάρτη, αφού «έκλεισαν» στο σύνολό τους σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις.

   Υπάρχει η αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα κρατούν τις άδειες λειτουργίας τους, Λιμανιών, Λατομείων και κρατάνε σε ομηρία ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ τους εναπομείναντες εργαζόμενους.

   Δεν είναι ούτε εργαζόμενοι ούτε απολυμένοι  και οι περισσότεροι είναι και ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

   Η ομηρία συνεχίζεται στην ΣΕΛΜΑΝ  (17 μήνες), ΝΕΟΣΕΤ (20 μήνες), ΙΝΤΕΡΚΕΜ (22 μήνες),  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ πρ.Τσαούσογλου (30 μήνες), ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ (16 μήνες), ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΑΛΗΝΟΣ, ξεπουλήθηκαν, έγινε πλιάτσικο και χρησιμοποιήθηκαν ύποπτες μεθοδεύσεις που είναι σε διερεύνηση.

   Στα Ξενοδοχεία μετράμε τουλάχιστον 3 κλεισίματα και συνεχίζονται σε ορισμένα τριτοκοσμικές συνθήκες.

   Την ίδια ώρα η ανεργία στο Νομό ξεπέρασε το 40%, στους νέους το 75%, το 60% είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και το 60% των μικρών επιχειρήσεων και καταστημάτων έκλεισαν και αναμένεται άλλο 20%.

   Στο εργοστάσιο της ELBISKO (ΑΛΛΑΤΙΝΗ), βρίσκονται όλη την προηγούμενη εβδομάδα σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας για υπογραδή Σ.Σ.Ε. και με αφορμή ότι στο εργοστάσιο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ στις 26 Μάρτη, κλείνουν ένα χρόνο από το σταμάτημά του, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και έπειτα από απόφαση που πάρθηκε  από Σύσκεψη Σωματείων, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από 10.00΄π.μ. έως 2.00΄ μ.μ.

   Το Σωματείο των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ναυλώνει λεωφορεία για να πραγματοποιήσει κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της LAFARGE στην Παιανία.

   Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τον Βούρκο 26/3/2014 μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα  9.30΄το πρωί. Θα μείνουν και λεωφορεία πίσω, με την έναρξη της στάσης εργασίας   για αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ανακοίνωση

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ      ΚΕΝΤΡΟ     ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1946

ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 207/46 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ 7/70

ΕΔΡΑ:  Χ Α Λ Κ Ι Δ Α  34100 – Μ.  ΦΡΙΖΗ  10 – ΤΗΛ:. 2221020808 & 2221024456 – FAX: 2221082116

http://www.ergkev.gr    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΑΡΙΘ. Π                                  Αρ.Πρωτ.669                                                                               ΧΑΛΚΙΔΑ: 19/3/2014

 

ΠΡΟΣ:  Όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων δύναμής μας.

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

  • Έπειτα από τις νέες απαιτήσεις της τρόικα, η Γ.Σ.Ε.Ε. αποφάσισε 24ωρη Γενική απεργία, για την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 Απριλίου 2014 και συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11 π.μ. στη πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Ακόμα, στα πλαίσια του αγώνα μας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου των ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ Χαλκίδας  και την ανάκληση των απολύσεων, η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,  πραγματοποιεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  την ΤΕΤΑΡΤΗ 26   Μαρτίου  2014 και ώρα 11.00΄ στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της πολυεθνικής LAFARGE.

   Για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία των παραπάνω κινητοποιήσεων,

 

                                              Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε

    Σε ΣΥΣΚΕΨΗ Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της δύναμής μας, την ΠΕΜΠΤΗ  20 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00΄το απόγευμα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας 

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                           Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ         

Ανακοίνωση

ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ-Ε.Μ.Ε.Ι.Σ

8 ΜΑΡΤΗ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΙΣΟΤIΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

        Οι γυναίκες, στην εποχή της οικονομική κρίσης και της επίθεσης των εργοδοτών και της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις αμοιβές, πλήττονται και δοκιμάζονται από την βιαιότητα των πολιτικών της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας.

        Χιλιάδες γυναικών εργάζονται με ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία, με ωράρια εξαντλητικά και με αμοιβές μειωμένου ωραρίου, με εκβιασμούς και απειλές, ενώ πολλές χιλιάδες βρίσκονται στην ανεργία και το περιθώριο.

        Στο οικογενειακό περιβάλλον έρχονται και εκεί αντιμέτωπες με μια σειρά προβλημάτων, όπως τα οικονομικά οικογενειακά προβλήματα, η υποβάθμιση των κοινωνικών δομών που αφορούν τη μητρότητα και την οικογένεια, η απαξίωση της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, έρχονται ακόμα αντιμέτωπες – σε πολλές περιπτώσεις – και με τον υποσιτισμό των παιδιών τους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

        Δυναμικές γυναίκες βλέπουμε καθημερινά να μάχονται για το δικαίωμα στην εργασία και την εργασία με δικαιώματα.

        Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι με  τους αγώνες και των γυναικών, μπορούμε να γκρεμίσουμε τα κατεστημένα τους συστήματος και να ανατρέψουμε το απάνθρωπο, αντεργατικό καθεστώς που μας καταδυναστεύει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΑΝΤΡΕΣ

ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

 

Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση