Δελτία Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ


   Την ΤΡΙΤΗ 11/7/2017 θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου, Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού Ελλάδας με θέμα « Ενημέρωση – Οργάνωση της απεργίας στο κλάδο του Τουρισμού Επισιτισμού στις 20/7/2017.

   Καλούνται όλοι οι  εκπρόσωποι των ΜΜΕ  του Νομού μας την ΤΡΙΤΗ 11/7/2017 και ώρα 11.00΄το πρωί να παρευρεθούν στο Εργατικό Κέντρο στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου.


 Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Θ Ε Μ Α : Συνάντηση με Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

(ΣΕΠΕ) κ. ΝΑΣΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ.


   Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και του Ειδικού Γραμματέα ΣΕΠΕ κ. ΝΑΣΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ.

  Μέσα στα θέματα  που τέθηκαν ήταν της οργάνωσης και επιχορήγησης των Επιθεωρήσεων Εργασίας με τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούν (έχουν σταματήσει εδώ και 6 μήνες περίπου) με κύριο μέλημα την βενζίνα, για να γίνονται έλεγχοι σε όλη την Εύβοια.

  Η κατάσταση στις ξενοδοχειακές μονάδες στην Εύβοια και οι έλεγχοι αυτών ήταν ένα άλλο θέμα, οι ελαστικές μορφές  εργασίας, απλήρωτη εργασία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία αναλύθηκαν διεξοδικά.

  Ακόμα αναλύθηκαν θέματα των «κλειστών» εργοστασίων στο Νομό μας, όπως ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΣΕΛΜΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ (ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ), ΝΕΟΣΕΤ και ζητήθηκαν πρωτοβουλίες.

  Μέσα στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, οσότου δρομολογηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις.

   Το Εργατικό Κέντρο θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις και θα χρησιμοποιεί όλες τις δυνάμεις του, για την ανατροπή όλων αυτών των πολιτικών που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία τάξη σε τριτοκοσμικές συνθήκες. 

 

Για το Εργατικό Κέντρο ΕύβοιαςΔ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


      Το ΤΑΥΦΕ είναι ένα Ταμείο απασχολούμενων στο Φάρμακο ΝΠΙΔ, που χορηγεί εφάπαξ. Ταμέλη του Δ.Σ. του, εκλέγονται απευθείας από τους εργαζόμενους με εκλογές.

  Η ΠΟΙΕΦΣΕΚ είναι μια από τις Ομοσπονδίες που εκφράζουν τμήμα των ασφαλισμένων. Το 2014 εξέδωσε ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας την εκλογική διαδικασία και χαρακτηρίζοντάςτην «πραξικοπηματική».

      Η Γενική Συνέλευση, για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής γινόταν στο Ναύπλιο, μακριά από την έδρα του Ταμείου και την βάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασφαλισμένων και καταγγέλλονταν μεθοδεύσεις  της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ)  του Ταμείου στην πορεία προς τις εκλογές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Και συνέβη το εξής πρωτοφανές: Ενώ δεν αντέδρασαν ούτε οι παράγοντες που καταγγέλθηκαν, ούτε η ΠΔΕ, «παρεξηγήθηκε» για λογαριασμό τους το Δ.Σ. του Ταμείου που προέκυψε από τις εκλογές και 10 μήνες μετά (!!!!) υπέβαλε αγωγή επιλεκτικά σε 8 μέλη της ΕΕ της Ομοσπονδίας (όχι σε όλους), ζητώντας από τον καθένα τους 240.000 ευρώ σαν αποζημίωση!!! 

Αυτό κάτι μας θυμίζει!!!!

Οι διώξεις κατά συνδικαλιστών, οι αγωγές, οι απειλές, οι εκβιασμοί, έχουν γίνει πολύ της μόδας τελευταία και σε συνάρτηση με τις αναμενόμενες αλλαγές στον Συνδικαλιστικό Νόμο, που θα περιορίζουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα – όπως τον τρόπο προκήρυξης απεργίας – φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη νέα επίθεση ενάντια στην Εργατική Τάξη και στους εκπροσώπους της.


  Σαν Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καταγγέλλουμε αυτές τις διώξεις και τις μεθοδεύσεις.

  Όλοι όσοι τις απεργάζονται θα μας βρουν απέναντι.

 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

 

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

 

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


ΔΙΑΡΡΗΞΗ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

 

  Για ακόμη μια φορά  άγνωστοι διέρρηξαν  το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και αφού μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, έσπασαν τρεις εσωτερικές πόρτες σε κάθε όροφο ( αίθουσα Γ.Σ., ισόγειο, γραφεία Ταξικής Ενότητας, 1ος όροφος και Στούντιο  9.65 , 2ος όροφος) , πέρα από την ζημιά που προκάλεσαν, διαπιστώθηκαν μικροκλοπές.

  Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, όπου προχωράει σε έρευνες για διαλεύκανση του γεγονότος.

  Επειδή είναι η τέταρτη φορά που γίνεται ανάλογο γεγονός, διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση    ότι δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


 Σ

  Σε αναβολή οδηγήθηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου το Δικαστήριο, που ήταν προγραμματισμένο στις 29/05/2017, που ήταν κατηγορούμενοι οι συλληφθέντες στο Περιφερειακό Μέγαρο και οι Πρόεδροι των Σωματείων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» του.

Η καινούργια δικάσιμος είναι στις 23/04/2018, όπου θα είμαστε εκεί να δώσουμε το καινούργιο δυναμικό παρών μας.


ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση