Δελτία Τύπου

 

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Η 1η ΜΑΗ του 2012 βρίσκει όλους τους Έλληνες εργαζόμενους αλλά και όλη την κοινωνία στο σύνολό της, σε μια χωρίς προηγούμενο, επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματά τους.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα Συνδικάτα απευθύνουν προσκλητήριο Ενότητας και Αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δίκαιο, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Τη Δευτέρα 30/4/2012, στην έδρα της Περιφέρειας, έγινε συνάντηση για αλληλοενημέρωση για το θέμα του ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ.

Από πλευράς Περιφέρειας, παρόντες  ήταν, ο Περιφερειάρχης κ. ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ, ο Πρόεδρος  του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. ΤΣΑΠΑΛΕΞΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. ΨΑΘΑΣ ,  ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ.ΠΕΤΣΙΟΣ  και ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός  Σύμβουλος κ. ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ.

Από  εργατικής πλευράς, παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ, μαζί  με τον  Οργανωτικό  Γραμματέα  Στέλιο ΑΝΔΡΕΑΔΗ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Ελλάδας Ευάγγελος ΧΑΤΖΙΑΡΑΣ.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Η συλλογή υπογραφών στα S/M έχουν γίνει μόδα.

Στα S/M της   CARREFOUR  οι εκεί διευθυντάδες έχουν ξεκινήσει την συλλογή  υπογραφών  από έναν – έναν εργαζόμενο  ξεχωριστά για υπογραφές  με κύριο αίτημα τη μείωση του μισθού τους.

Τις υπογραφές τις χρειάζονται  για να τις  «τρίψουν» στη μούρη του Πανελλαδικού Σωματείου τους  που τους συμβούλεψε να μην υπογράψουν , διότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση  για υπογραφή η κλαδική τους Σύμβαση.

Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

Οι υπογραφές που θα « υφαρπάξουν» για εμάς δεν ισχύουν και θα διεκδικήσουμε  με  κάθε μέσο συνδικαλιστικό – νομικό τον ήδη πετσοκομμένο μισθό   τους και πάνω από όλα την ηθική και αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

 

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας  Ν Εύβοιας, έγινε διευρυμένη  συνάντηση στις 7/5/2012,  με θέμα «Λειτουργία ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΕΛΜΑΝ – ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ   ΣΩΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ  ΑΕΡΙΟΥ

Στην  συνάντηση ήταν παρόντες, ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Λιμενικού  Ταμείου  Χαλκίδας ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗΣ Κώστας,  από πλευράς Εργατικού Κέντρου ο Πρόεδρος ΜΠΑΣΙΝΑΣ Στέφανος, η Γεν. Γραμματέας ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ Μαρία μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ, από πλευράς Σωματείου ΣΕΛΜΑΝ, ο Πρόεδρος ΚΑΠΕΝΗΣ Θανάσης, από το Σωματείο Λιμένος ΣΕΛΜΑΝ ο Πρόεδρος ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ Γιώργος και ο Γεν.Γραμματέας ΔΕΜΕΡΟΥΤΗΣ Θανάσης και από το Σωματείο Λιμένος Χαλκίδας ο Πρόεδρος ΠΟΛΥΚΑΡΠΙΔΗΣ Νεκτάριος, ο Γεν.Γραμματέας ΤΣΑΒΑΡΗΣ Σπύρος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Οι απολυμένοι εργάτες της Σωληνουργείας  ΒΕΤ Α.Ε, ύστερα από μεγάλες προσπάθειες, δεν κατορθώσαμε να αποστρέψουμε το κλείσιμο της επιχείρησης.

Ο όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ επιδεικνύοντας ακόμα μια φορά το κυνικό πρόσωπο της εργοδοσίας, έβαλε λουκέτο σε μια ακόμα παραγωγική μονάδα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που προκαλεί στην οικονομία του τόπου, αλλά και στην ζωή και το μέλλον δεκάδων εργαζομένων που τόσα χρόνια με τον μόχθο τους συνέβαλαν στην κερδοφορία της επιχείρησης.

Κοινωνικες Δομες-Φτωχεια

Διαφήμιση
khantry design
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση